Test: Salice Levante XS helm en 016 RW bril

IR is dol op alles dat tricolore is. Daarom pennen we graag nog een stukje over een mooi helm-bril combo dat IR ontving van Salice. De Levante XS helm en bijpassende RIM 016 bril komen weliswaar uit de collectie van 2017 (die van 2018 staat hier online), maar dat maakt ze er niet minder mooi op!

Test: Salice Levante XS helm en RIM 016 bril @ Italiaanse Racefietsen | www.italiaanseracefietsen.com

De drie belangrijkste zaken bij een fietshelm en fietsbril zijn wat mij betreft:

  1. Veiligheid (goede bescherming, goed zicht)
  2. Comfort (perfecte pasvorm)
  3. Uiterlijk (‘Rijdt daar een prof?’)

Lampje
Op alledrie dbovenstaande punten scoort Salice met dit setje een hele dikke voldoende. Zonder in (onbegrijpelijke) technische details te treden: uiteraard voldoet de Levante XS helm aan alle mogelijke veiligheidseisen. Lees de stickers aan binnenzijde er maar op na. Het hoge draagcomfort in de vorm van een prima verstelbare pasvorm en een zeer degelijke sluiting onder de kin dragen daar aan bij. Mooi detail is dat er in de draaiknop aan de achterzijde, waarmee je de helm traploos strakker of losser stelt, een led lampje zit met drie standen. Dat zorgt in het donker voor net wat meer zichtbaarheid bij achteropkomend verkeer.

Goed zicht
De Levante XS helm blijft na wat eenmalige finetuning perfect zitten waar hij zit, ook op een kasseienstrook. Hij ventileert goed en irriteert niet. Dat geldt ook voor de 016 RW bril. De gepolariseerde glazen – op de foto’s in de blauwe versie – bieden een uitstekend zicht, zowel in felle als donkere omstandigheden. De glazen (je krijgt er, afhankelijk van de gekozen uitvoering twee verschillende versies bij) zijn makkelijk te verwisselen en beslaan niet. Ook heb je ‘vrij’ zicht, dat wil zeggen: je ziet de rand rondom de glazen nauwelijks.

Aero looks
Over het uiterlijk van dit combo kan ik kort zijn. Ik vind het heel strak. Zowel de helm als de bril hebben een moderne, compacte, ‘aero’ uitstraling. Geen lompe ‘champignon’ op je hoofd, maar een mooi strak ‘bolletje’. Het platte aero ontwerp van met name de helm geeft hem een profi uiterlijk. Geen overbodige tierelantijnen, maar functioneel en zonder poespas. De 016 RW bril stuit daar letterlijk heel mooi op aan. De pootjes passen perfect tussen helm en oor, en de bovenzijde van de bril kleppert niet tegen de helm.

Conclusie
Veel meer dan het bovenstaande valt er eigenlijk niet te schrijven. Gewoon een degelijke helm en bril, zonder poespas die beiden doen wat ze moeten doen: veiligheid bieden voor hoofd en ogen en dat zonder dat je er eigenlijk last van hebt. Dat deze ‘Italian made’ producten er ook nog eens fraai uitzien is een fijn extraatje. Het oog wil ook wat tenslotte.

Meer informatie en actuele prijzen: www.salice.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *