Peter de Grote

Eerst nog het WK in het mooie Noorse Bergen. Nou ja die Sagan! Die wordt volgend jaar gewoon weer wereldkampioen hoor. Daar staat geen maat op. Op die manier geef je jezelf wel lekker salarisverhoging, en terecht! Wat werd daar overigens knetterhard gereden zeg. Zo’n junior Thomas Pidcock rijdt 45 km in het uur. Daar moeten wij eerzame trimmers nog maar eens goed naar kijken. En niet te vergeten ons super trainingsbeest Tommie en slimme Chantal, die dacht als ik demarreer moeten de anderen wel afstoppen! Tien punten!

Peter Sagan @ Italiaanse Racefietsen | www.italiaanseracefietsen.comDan nog even de Vuelta. Wat wel heel erg opviel; het gedrag van de voltallige Sky-ploeg. Niet alleen dat ze na een ontsnapping van een leuke groep renners de laatste dertig kilometer massaal aan de kop gingen sleuren waardoor de poging teniet werd gedaan, jammer maar weer eens helaas, maar ook dat ze met hun enorme kapitaal nu al zeer talentvolle jonge renners aankopen. En dat blijft niet onopgemerkt in de media en bij de commentatoren. Want een dergelijke kwalitatieve hegemonie zal funest blijken te zijn voor de wielersport. Opvallend; nooit een renner van Sky mee in een kopgroep, zodat ze nadien als gehele ploeg zonder excuus kunnen gaan jagen.

Het gaat daar met Sky de kant op van de superieure oliegeld-voetbalclubs; Manchester City (veruit de duurste club), Real Madrid, Manchester United, Bayern Munchen, PSG en uiteraard Barcelona. Deze zes clubs steken er financieel met kop en schouders boven uit en de rest heeft het nakijken. Sportieve rivaliteit? Nee het opkopen van kwaliteit. En dat gaat er bij Sky ook al zo aan toe, de winnaar van de Ronde van de Toekomst, het Columbiaanse toptalent Egan Bernal is intussen al ingelijfd. Ik zeg: Sky draait de wielersport de nek om.

Ondertussen genieten op Eurosport van de Italiaanse najaarswedstrijden op werkelijke schitterende parcoursen. Ruoto d’Oro; Tivani, Coppa Sabatini; Pasqualon, Emilia; Visconti – mooie klim door de bovenstad – , Bequelli; Sanchez (oei!), Tre Valli; Geniez en Milano – Torino; Rigoberto Uran die sterk wegsluipt. Wielersport voor liefhebbers. En dan heb ik Lombardije nog niet eens genoemd.

En dan effe serieus; wat kan die Henk van den Anker voorspellen zeg. Ik zei Contador wordt in de Vuelta vierde. Juist, da’s knap!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *