Groene stroom

Nou ben ik toch al niet van de cross – tien Belgen tegen tien Nederlanders en de rest doet echt voor spek en bonen mee, nooit een renner van Trinidad en Tobago gezien – maar het afgelopen weekeinde was het voor d’n Ollanders helaas jammerlijk huilen met de pet op, en dat gun ik ze nu ook weer niet! Die Vosje, die Poeltje, hoeveel pech kun je hebben? Vosje had nog kunnen winnen, maar teveel kracht verspeeld, Poeltje dacht na de vierde lekke tuut ook van ze kunnen me wat!

Dus was het geheime wapen in die blubberzooi de groene banden van Woutje. Die banden hadden jaren in het donker gelegen – worden ze extra hard van – en toen hadden de Belgen op ingenieuze wijze de profielkant van de banden op de tube kunnen fabriceren, hetgeen op deze druilerige maar vooral blubberige zondag, waar de regen het zand had weggespoeld waardoor de puntige stenen bloot kwamen, resulteerde dat Woutje nooit van de fiets moest met lek. En Poeltje had daar een abonnement op. Wat moet pappa wel niet gedacht hebben? Zijn de Belgen dom? Niet echt, want juist die dag extra slim. Groene banden, hoe verzin je het? Groene stroom alla, groene kikkers ook, maar tubes? Overigens maar dit geheel echt volledig terzijde; ik rij het komend seizoen met de Colnago op geheel groene banden! Het is maar dat u enzovoort, als u me tegenkomt. Dus jammer maar helaas voor Poeltje en Vosje, volgend jaar dan maar. En, zou ik zeggen, groene banden voor en achter!!

Dan even dit. In de Amerikaanse TV-show 60 Minutes dook dezer dagen de Hongaarse heer en ook nog ex-wielrenner Istvan Varjas op die beweerde dat hij electrische motoren had geleverd aan profwielrenners in 2015. Geluidloos en gewichtloos. De “motoren” moesten 18.000 euro kosten. In dezelfde uitzending was Jean Pierre Verdy, oud-directeur van het Franse antidopingagentschap AFLD, die beweerde dat hij via informanten uit het peloton wist dat twaalf renners uit de Tour van 2015 mechanische doping (=ook doping!) hadden gebruikt. Kijk; dat is nu eens shocking en breaking news. Maar… de heren wisten geen namen te noemen en dus geen bewijzen. Maar het zou best kunnen. We wachten af en gaan de gehele uitslag van de Tour – de heer Froome winnaar – onder de loupe leggen. Degene waarvan u denkt dat ze een motortje in de fiets hadden even doorgeven; de winnaars ontvangen t.z.t. een prijs (een motortje)! De fietsen van Team Sky van Froome waren bij wegingen overigens wel soms 800 gram zwaarder dan gemiddeld, onthulde 60 Minutes, om nog maar even door te roddelen.

Dan doen we het sexuele misbruik bij vrouwelijke wielrenners en het top-boek van Thomas Dekker de verrader wel de volgende keer!

column Henk van den Anker | februari 2017 @ Italiaanse Racefietsen | www.italiaanseracefietsen.com

Woutje’s Dugast Rhino / Michelin bandjes, in groen.

Pin It


2 reacties op “Groene stroom

  1. En de Belgen op tv maar zeuren dat we nu de ware krachtverhoudingen niet hebben kunnen zien omdat het materiaal roet in het eten gegooid zou hebben. Welnu; regeren is – ook in het veldrijden – vooruitkijken. Het beste materiaal op de kopt tikken voor de meest actuele omstandigheden hoort daar óók bij. Anders gezegd: het beste (materiaal)team heeft gewonnen!

  2. Ga dit seizoen voor de Challenge Grifo 33 . mijn ervaring is dat deze banden prima geschikt zijn voor bos en zand. Aangezien ik regelmatig met columnist HvdA op dit soort wegen fiets “veel weg van veldrijden” lijkt me dit de beste keuze.
    Maar gewoon in het zwart….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *