De Bianchi van Piet

IR presenteert wederom een Bianchi van superverzamelaar Piet Beerens. Dit keer gaat het verrassend genoeg niet om een stalen, maar aluminium exemplaar. De Collectie Beerens op deze site komt daarmee op 64 (!) racefietsen van Italiaanse makelij.

Bianchi Mega Pro XL Marco Pantani Team Replica @ Italiaanse Racefietsen | www.italiaanseracefietsen.com

“In eerste instantie verzamel ik alleen stalen Italiaanse racefietsen. Maar deze keer heb ik echter besloten – puur uitgaande van de coureur Marco Pantani – om een superlicht 1240 gram aluminium frame in mijn verzameling op te nemen. Gezien de mooie dingen die hij ons in een toch korte periode heeft laten zien heeft Pantani toch een plaatsje verdiend in het rijtje van de grote Italiaanse Bianchi-kampioenen, Coppi, Gimondi en Argentin. Het doet mij goed als ik zie hoe de Italianen nog steeds met hem weglopen.

Het frame van deze Bianchi Mega Pro XL replica team Marco Pantani uit 1999/2000 was in die tijd superlicht en daardoor ook erg kwetsbaar. Beslist niet voor iedereen geschikt. Veel zijn er ook niet heel gebleven. Dit frame komt van eerste eigenaar die amper 67 kg op de weegschaal brengt. Bij Bianchi was men hier ook al achtergekomen. Ze hebben het frame maar één seizoen gebruikt. Hierna volgde het slooping tijdperk, compact dus stabieler.

De afmontage natuurlijk made in Italy, Campagnolo Record 2000. In dat jaar kwam Campagnolo voor het eerst met een gedeeltelijk uit carbon bestaande 10 speed achterderrailleur. De 2000 afmontage is niet helemaal gelukt. Voor de wielset heb ik gekozen voor een stel 28/32 overjarige Campagnolo Atlanta 1996 velgen, met een 28 gaats vooras van good old Nuovo Record, een Record voorderailleur met zwart blokje heb ik vervangen door zijn evenbeeld uit de Daytona-groep. Omdat het carbon in opkomst was heb ik net zoals de eerste eigenaar, gekozen voor een carbon zadel en stuurpen en om het plaatje Italiaans te houden rode bandjes.”

Meer informatie


3 reacties op “De Bianchi van Piet

  1. Jochem Hanegraaf

    Mooi ding joh,

    En vooral een met History maakt het mooi,
    Zo hebben we zelf nog een paar Bianchi’s ex Jan Ullrich uit 2003 bewaard en heeft ook Riny Wirix de Mechanieker in Etten Leur er een in zijn winkel hangen. En qua Pinarello hebben we sinds kort een ex Chris froome Yellow bike in de showroom. Ik vind dat juist ex profwielrenners hun fietsen een geweldige investering zijn. Want ze onderscheiden zich juist door hun History. In Autosport zie je dit bijvoorbeeld veel terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *