Rubriek ‘Jouw Fiets’ op IR aangepast

Trouwe lezers en volgers van IR – en vooral de inzenders van fietsen voor de rubriek ‘Jouw Fiets‘ – hadden het al gemerkt: het schiet niet echt op met het publiceren van al dat aangedragen moois. Daarom hier een korte verklaring waarom dat komt, een oprechte mea culpa (sorry!) en wat tekst en uitleg over de nieuwe opzet van deze rubriek. Belangrijkste: beterschap beloofd. Je Italiaan is van harte welkom!

wachtlijst rubriek Jouw Fiets @ Italiaanse Racefietsen | www.italiaanseracefietsen.com

Ik had het al eerder aangekondigd op de IR facebookpagina: ik ben (nog steeds) verliefd. Niet op een Italiaanse schone, maar op een Nederlandse. Voor de duidelijkheid: ik heb het voor de verandering eens niet over een racefiets, maar over een bella donna van vlees en bloed.

Om een lang verhaal kort te houden: in verliefdheid gaat veel tijd zitten. Heel veel tijd. En dat wil ik ook graag. Dus ging de waakvlam aan voor wat betreft IR. Kwestie van prioriteiten stellen, zoals een IR lezer al zei ;-)

Het vervelende is dat aan die verliefdheid in mijn geval ook een minder fijne periode vooraf ging: die van een verbroken elfjarige relatie (sinds december 2014) Niet leuk. Het zorgde ervoor dat mijn hoofd niet naar IR stond, dus toen begon eigenlijk zo’n beetje het ‘verval’ qua updates en het volgen van de actualiteit op IR.

Anyway: dat ligt achter me (niet de verliefdheid, die is er nog volop) en dus wordt het tijd om de Italiaanse tijdritfiets weer bij de horens te pakken en langzaam weer wat vaart te maken met IR. De inzenders van Italianen voor de rubriek ‘Jouw Fiets‘ krijgen hierbij voorrang. Zij hebben immers lang, bijna vergeefs zo leek het wel, moeten wachten.

Nieuwe opzet: ongedateerde wachtlijst
Met het oog op daarop (en omdat ik mezelf ken) heb ik de rubriek ‘Jouw Fiets‘ iets anders opgezet:

 • In het verleden aangedragen lezersfietsen staan nu op een echte wachtlijst.
 • Publicatiedata (weeknummers) zijn verdwenen (ook al waren deze altijd al onder voorbehoud) dat kon en kan ik niet waarmaken.
 • Plaatsing gaat vanaf nu gestaag, maar zonder vaste regelmaat.
 • Hoe langer geleden ingestuurd, hoe hoger in de lijst en dus hoe eerder op de site.
 • Stuur jij vandaag ook je Italiaan in? Dan komt deze onderaan de lijst te staan en moet je dus nog het langst geduld hebben.

Het goede nieuws?
Ik had nogal wat fietsen van lezers die nog niet op de wachtlijst stonden in mijn mail staan. Die heb ik er nu – nogmaals: op volgorde van binnenkomst – met terugwerkende kracht op gezet. Het aantal Italiaanse racefietsen waar je samen met de eigenaars ervan naar uit kunt kijken komt daarmee op moment van schrijven van dit bericht op 28 stuks.

Hopelijk hebben zowel de inzenders als lezers de moed nog niet helemaal opgegeven en kunnen jullie nog een klein beetje extra geduld uitoefenen. Dan beloof ik beterschap en ga ik werk maken van een kleine inhaalslag. Iedereen blij.

Wellicht ten overvloede: je vindt de geactualiseerde wachtlijst met lezersfietsen voor de rubriek ‘Jouw Fiets’ op deze pagina.

Tot zover, met Italiaanse fietsgroet,

Guido van den Anker, Directeur Sportif IR | september 2016

PS: Wil jij ook met jouw Italiaan in de rubriek ‘Jouw Fiets’ op deze site? Lees dan hier hoe dat in z’n werk gaat.

 1 Reactie op “Rubriek ‘Jouw Fiets’ op IR aangepast

 1. Beste Guido

  Toch even een reminder

  Niet voor vrouwen

  Lieve vrouwen niet om het een om het ander maar het is beter dat jullie deze collum niet lezen.
  Ik geef drie regels

  Drie
  Twee
  Een

  Zo mannen eindelijk onder elkaar dat werd tijd die vrouwen nemen alles over ,ons huis,ons bed ,onze afstandsbediening en de laatste jaren ook onze sport.
  Tegenwoordig zie je steeds meer vrouwen op de fiets ooit was wielrennen van ons.
  Onze burcht ,de schuilkelder onze veilige haven.
  Wat er ook gebeurde ,wij konden altijd meubelboulevard ontlopen ,door te verklaren dat er een belangrijke koers was.
  Bij de lange visites ,van schoonouders ,konden wij weg dromen over mooie carbon wielen of dat prachtige frame.
  En nu vrouwen fietsen is dat over ,definitief zij weten wanneer Milaan San Remo is ,wanneer de tour begint ze weten teveel over ons materiaal om nog met een smoes aan te komen.
  Maar er zijn gelukkig nog wielerbastions waar vrouwen niet komen ,de tourversie van de ronde van Vlaanderen.
  Er schijnen geen vrouwen mee te doen waarom geen idee.
  Misschien wegens de middeleeuwse uitstraling van altijd slecht weer, die knoestige Vlaamse koppen ,de associatie met dat rauwe gedeelte van België . Door dat kunnen wij ons op dat moment gedragen als neanderthalers.
  Dan gooien wij onze fietsen over de keien dan rossen wij over die heuveltjes.
  Dan zeiken wij overal tegen aan,wij zuipen bier,boeren,ruften we ouwe hoeren een eind in de ruimte.

  Dan lijkt het even dat wielrennen weer even van ons is.
  En nu maar hopen dat vrouwen dit niet alsnog gaan lezen anders willen zij de volgende keer mee

  Maar Guido geniet van je verliefdheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *