Dromen

Nog even een keer in het kort terugkomen op de Tour. Vooral omdat onze Bauke zich net na de valreep in Donestia gruwelijk goed rehabiliteerde! Had hij die Spanjaarden toch maar leuk bij de veter met zijn powerdemarrage. Applaus. Bauke dus. Een gevalletje net niet en dus helaas. Ik vond dat hij in de klimmen steeds een tandje te zwaar trapte. Wie vertelt hem dat? Heeft hij een trainer? Anders dit stukje maar lezen. Maar hij is terug en hoe.

Wie verslaat de komende jaren de schokkende robot? Na Pollentier geen renner meer voorbij zien komen die zo als een gemankeerde aspirant op de fiets zit te stuiteren. En dan die maffe afdaling. Niet-kenners vonden het fantastisch, de kenners halen hun schouders op en vinden het maf. Heeft de hele nacht met zijn zaakje in het ijs gezeten. De schokkende robot kan natuurlijk wel hard fietsen en vooral klimmen en… hij heeft altijd vier man om zich heen. En Molletje niet. Net als Kruijswijk; uiteindelijk alleen.

De TU Delft heeft overigens uitgezocht dat je windtechnisch beter gewoon op het zadel kunt blijven zitten. Dan duikel je ook niet het ravijn in. Volgens de TU scheelt het maar fracties van seconden, dus… onzin.

Er wordt gepleit voor teams van acht renners, dus kleiner peloton. Maakt dat wat uit? Nee, de schokkende robot houdt altijd in het hooggebergte vier man bij zich, een typisch geval van financiele doping door Sky a la Barcelona. Maar goed Trek rijdt volgend jaar met Contador en Molletje, we gaan het zien.

Quintana? Quintana wie? Niet gezien die veldmuis. Stond wel ineens in Parijs op het schavot, de stiekemerd. Geen renner om de vlag mee uit te steken.

Dan onze Tom. Wint tweeeneenhalve touretappe in de bergen. En gaat dan schlemielig onderuit. Wel aan de start in Chaam, startgeld geincasseerd – 20.000 euro – afgestapt en naar huis. Wil ook graag op kosten van de KNWU mee naar Rio en bekijkt het ter plaatse. Hmm. Dom is-ie niet die Tom.

Oh ja wat mij ernstig opviel is het taalgebruik van onze helden na een verloren of verspeelde etappe. Er wordt met drieletter-woorden en schuttingtaal gegooid dat het een lieve lust is. Mollema: Ik heb het gewoon verneukt. Is daar ook geen trainer voor ?

Er zijn 3700 fietsen getetst op batterijen. Resultaat nul. Weer geld in het putje.

De malloten op de bergen. De coureurs rijden tussen de rondspringende, als bananen verkleede dronken idioten door, die met vlaggen zwaaien, halfnaakt meerennen en dus… we hebben het gezien met de motor en Froompie; valpartijen, risico’s en dus wedstrijdvervalsing. Dranghekken op de laatste vijf kilometer en elke meerennende mafketel meteen in de politiebus plus zeer forse boete. De ASO – u leest het goed – heeft nog heel wat te sleutelen.

Niet vergeten Wout Poels, de toekomstig tourwinnaar. Geef die jongen opslag of een eigen ploeg!

Groot nieuws; er komt een nieuwe Nederlandse ploeg KLM – Philips – Albert Heijn. Met Tom Dumoulin, Wout Poels, Steven Kruijswijk, Bauke Mollema, Stef Clement, Wilco Kelderman, Dylan Groenewegen, Tom Jelte Slagter, Laurens ten Dam en Timo Roosen. Laat mij dromen.

De Tour van 2017 wordt gewonnen door Bauke Mollema, twee Steven Kruijswijk en drie Wout Poels. Ik blijf dromen.

Bauke Mollema | Trek Segafredo @ Italiaanse Racefietsen | www.italiaanseracefietsen.com2 reacties op “Dromen

 1. Beste Henk,

  Je moest het even kwijt allemaal denk ik.
  Je hart luchten.
  Prima !
  Hoewel ik het niet in alles met je eens ben,
  met één item wel.
  Een ploeg bouwen rondom onze beste renners is
  de enige mogelijkheid om één van hen een grote
  te laten winnen.
  Met weemoed denk ik terug aan Peter Post
  met de Ti-Raleigh ploeg.
  Hoewel Pellenaars (wie kent hem nog ?) geen
  grote rondewinnaar leverde kwamen er in de
  vijftiger jaren ook meer etappezeges.
  Mollema zal in dienst van Contador moeten
  rijden.
  Kruiswijk heeft niet de goeie mannen.
  Tom Dumoulin mist ook een ploeg, die echt om
  hem heen is gebouwd.
  Wout Poels mag hopen, dat de leiding van Sky
  zijn woord gestand doet en hij b.v. in Italië
  of Spanje voor de winst mag gaan.
  Maar ja, we leven in de 21ste eeuw en dan
  ligt dat blijkbaar anders.
  Renners kiezen vaak de ploeg, die hen het beste
  betaalt. Valt te begrijpen.

  Theo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *