Miss maart 2016

Miss Giorgia Palmas is dit jaar de ‘madrina’ van de Giro d’Italia, zeg maar gastvrouw en  – ahum – gezicht van de ronde. Vandaar al dat roze. Deze bella donna is in mei dus drie weken lang dagelijks in levende lijve te aanschouwen in Italia. Zoals altijd: enjoy!

miss maart 2016 | Giorgia Palmas @ Italiaanse Racefietsen| www.italiaanseracefietsen.com

Lang getwijfeld – vandaar de late plaatsing – of ik deze miss niet voor mijzelf moest houden, want bijna te mooi om waar te zijn. Kon het uiteindelijk niet over mijn hart verkrijgen om deze fraaie plaatjes niet met jullie te delen, aangezien ik weet hoezeer dit gewaardeerd wordt en er elke maand weer uitgekeken wordt naar de nieuwe aanwinst in de rubrek Belle Donne. Jullie geduld wordt daarom van harte beloond!

Miss van de maand gemist?

Geen nood: je vindt ze allemaal in de rubriek Belle Donne op IR.

Nóg meer missen? Lees Bici & Donne!

Op Bici & Donne, het Flipboard e-magazine van IR over dames en hun Italiaanse racefietsen, kun je je gratis abonneren. Je kunt het – net als IR Magazine (ook gratis) – bekijken op al je mobiele apparaten of in je webbrowser.

 4 reacties op “Miss maart 2016

 1. Buongiorno Guido!
  Ongerustheid over het uitblijven van Miss maart 2016 heeft plaats gemaakt voor opperste verrukking. Na Mr. IR is nu ook voor mij het grote genieten begonnen. Wow! Wat een super bella donna… Che bella…. Met stip op numero uno in mijn verkiezing IR Bella Donna 2016. En toe maar, niet een maar zes prachtige foto’s. Grazie.
  Overigens is Miss januari 2016 nog steeds niet hier in de Algarve gearriveerd. Zet haar snel op een vlucht naar Faro en laat me dat weten per favore.
  Inmiddels hebben de benen een mooi bruin kleurtje – mijn benen wel te verstaan, want koersen doe ik in bibshort. Giorgia’s benen, tja, die zullen wel meer bekijks hebben dan die van deze Michiel. Toch ook lang en slank.
  Guido, nogmaals dank. Het leven is mooi: de bermen vol bloemen, vaak een blauwe hemel, glooiende wegen, koffie als in Bella Italia, ja mijn Zuidwest-Portugal zal ook (andere) Italofielen bekoren. Net als Giorgia. Mmmmmm…….
  Tot april !

 2. In zuidelijk Europa hebben de mensen oog voor de aangename dingen des levens. Zo ook gevoel en smaak. Daar wordt de tijd voor genomen. Onthaasten wordt hier in Zuidwest-Portugal.groot geschreven. Fans van IR die op (fiets)vakantie in Bella Italia zijn geweest herkennen dat. Net als in het land van Giorgia Palmas, Vicenzo Nibali en Fabio Aru is koffie drinken en lunchen een feest in Portugal, mijn nieuwe woonland. Een slap bakkie uit de automaat, een stapeltje thuisbelegde boterhammen met fabriekskaas, nee, niet hier. Je eet hier om te genieten, niet om je maag te vullen.

  In Nederland is tenminste een persoon die ook weet wat het oog graag ziet.
  Inderdaad, belle donne. Zijn levenswerk http://www.italiaanseracefietsen.com is het bewijs. Hopelijk is de Italiaanse ambassade in Den Haag bekend met zijn site.
  Dan kan een hoge culturele onderscheiding niet ver weg meer zijn, als die al niet is uitgereikt aan Guido. Ere wie ere toekomt.

  Tot mijn opperste verbazing zie ik nog maar 1 reactie op Miss maart 2015. Zijn de IR-lezers nog onderkoeld door de zachtste Nederlandse winter sinds meer dan een eeuw? Zijn de Nederlandse mannen nog echte kerels die van rank+slank+bici da corsa+Italia houden? Kom op, geef Guido alle credits die hij verdient. Genieten in stilte (doen jullie vast verlekkerd) is niet verboden. Enthousiaste blijken van waardering voor Guido’s kennersogen zullen door hem gewaardeerd worden. Typ je waardering, desnoods met 1 of 2 vingers. Zo, ik heb gesproken eh…. geschreven.

  De fietsgroeten uit de westelijke Algarve.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *