De Gios van Erik

IR presenteert de Italiaan van lezer Erik. Het gaat om een Gios Altero afgemonteerd met Campagnolo Record groep.

Gios Altero @ Italiaanse Racefietsen

“Ik wilde altijd al een Gios hebben, dit is niet mijn eerste. Ik had hiervoor een witte professional maar die was van staal en al flink roestig. In 2013 zomer reed ik La Marmotte op een niet nader te noemen frame wat ik op Marktplaats had aangeschaft. Het kader bleek onvoldoende stijf en bij hoge snelheden zwabberde ze wat. Ik vond bij Kuiper Trading een Gios Altero frame en full carbon voor een mooie prijs. Zelf hiervan een fiets opgebouwd in de winter van 2013/2014.

Inmiddels rijd ik er al een paar jaar mee tot volle tevredenheid. In juni gaat de fiets mee naar Italië en rijden we de GF Sportful. Een cyclo over 200km in de Dolomieten met 4 zware cols. De fiets stuurt als een scherp mes door de bochten. Ik kan ze met afdalen volledig plat gooien. Misschien wil ik in de toekomst nog eens nieuwe wielen, maar ik kijk nu vooral naar andere pedalen. Er zitten wat zware op nu. De fiets weegt 7.5 kg met Campagnolo Shamals en Miche supertype cassette.”

Specificaties
  • Frame: Gios Altero Record (triple butted alloy frame en full carbon voorvork)
  • Bouwjaar: 2010/2012
  • Groep: Campagnolo Record
  • Wielen: Mavic Cosmic carbon
  • Banden: Vittoria open corsa 25mm
  • Stuurbocht, zadel en stuurpen: 3T Team
  • Stuurlint: Deda
  • Pedalen: Look
  • Zadel: San Marco Aspide carbon
Meer informatie


1 Reactie op “De Gios van Erik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *