De Colnago van Marten

IR presenteert de Colnago Master van Marten Visser. Zijn Italiaanse racefiets is ondermeer afgemonteerd met een mix van moderne en klassieke componenten.

Colnago Master van Marten de Visser @ Italiaanse Racefietsen

“Het betreft een klassieke Colnago Master, met een mix van moderne en klassieke onderdelen. Het frame heb ik tweedehands op de kop getikt. Zat een vreselijke ratjetoe van onderdelen op. Omdat een van de ergopowers stuk was had de fietsenboer bijvoorbeeld gewoon weer buiscommandeurs geplaatst. Maar het frame verkeerde in puike staat. Ik heb het laten strippen en er een nieuwe Campagnolo Athena groep op laten zetten. Aluminium uiteraard, om de klassieke look te benadrukken.

Verder een setje Deltaremmen, mooier zijn ze immers sinds de jaren 80 niet meer gemaakt. Voorbouw en zadelpen zijn nieuw van Deda, het Regal zadel is ook nieuw. De Bulletwielen had ik al. Geven de fiets net een modern tintje. Toch ga ik ze nog vervangen (even sparen). Zo’n fiets vraagt namelijk om wielen met ‘zilveren’ naven en spaken, zodat je de zon in je spaken kunt zien schitteren. Bovendien verlies je met die stugge wielen een deel van het comfort dat een stalen frame je geeft, dus wil ik naar iets lagere velgen op den duur.

De Master bolt heerlijk. Zo heerlijk dat ik mijn carbon CLX inmiddels van de hand heb gedaan. En ik vind de mix van nieuw en klassiek prima geslaagd. Het is een ‘one of a kind’, een fiets waarvan je weet dat je er geen tweede van gaat tegen komen en dat is toch prachtig? Het geeft een machtig gevoel om op zo’n unieke Italiaan rond te cruisen.”

Meer informatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *