De Gios van Theo

IR presenteert de Italiaan van Theo Walburg. Het gaat om een Gios V107 Carbon, afgemonteerd met Campagnolo groep.

Gios V107 Carbon van Theo Walburg @ Italiaanse Racefietsen

“Een aantal jaren geleden staarden wij nog met kwijl aan de onderlip naar deze frames. Wie keek er niet naar de Gios V107 Carbon met die carbon achterbouw, om daarna te kijken naar dat prijskaartje en dan verder te dromen.

Nu is de prijs van aluminium nog sneller gedaald dan de goudprijs. Een verkoper is al lang blij dat hij er nog wat voor krijgt. Zo ook de verkoper die deze Gios Carbon V 107 aanbood. Na een tijd lang vast te hebben gehouden aan een prijs, brak hij uiteindelijk toch. In mijn mailbox ontving ik een bericht of ik nog interesse had. Ik moest er alleen voor naar Ravels in België.

Daar aangekomen kwam er een moeilijk lopende, oude man naar mij toe. Parkinson, zo vertelde hij mij, noodzaakte hem de Gios met pijn in het hart te verkopen. Om hem enigszins te troosten verzekerde ik hem dat de Gios in goede handen zou komen. In de schuur hing de Gios troosteloos met zijn voorwiel aan een spijker, het stuur gebogen alsof hij het al opgegeven had ooit nog uit de schuur te komen.

Opgebouwd met Campagnolo Record en Mavic Open Pro wielen deed ik een klein ritje. De Gios klaarde er Zzchtbaar van op, alles functioneerde perfect. Het enige waar de Gios last van had was achterstallig onderhoud, een zadelpen die vast zat en een stuurpen die bij de inbus gescheurd was. Voor de rest zat de Gios onder de isotone drank en aangekoekt vuil, als een Italiaanse zwerver.

Na twee douchebeurten en hoogglans crème glom zij de wereld weer tegemoet. Wat Kruidvat azuurblauwe nagellak (waar Kruidvat al niet goed voor is) deed de rest. Nu staat zij er weer bij met wat een Gios uitademt: Italiaanse grandeur, opgebouwd met top onderdelen van Campagnolo.”

Specificaties
  • Gios V107 Carbon
  • Campagnolo Record 10 speed
  • Campagnolo Record naven
  • Mavic Open Pro velgen
  • Stuur en stuurpen fsa
  • Zadel Selle Italia
Meer informatie
Pin It


2 reacties op “De Gios van Theo

  1. Graag zou ik willen weten wat een mooie prijs is voor een Gios carbon met campagnelogo record afgemonteerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *