De Cinelli van Pieter

IR presenteert de Italiaan van lezer Pieter Boterberg uit het Belgische Lede. Hij rijdt een Cinelli Strato Wired afgemonteerd met Campagnolo groep.

Cinelli Strato Wired van Pieter Boterberg @ Italiaanse Racefietsen

“Sinds lang volg ik reeds de koers en hou ik van alles wat er Italiaans aan is. De fietsen, de onderdelen, de wedstrijden… Het kan dan ook niet anders dan dat ik op een Italiaanse fiets de Vlaamse Ardennen onveilig maak. Mijn eerste fiets was een Bianchi Sempre, daarna had ik een Eddy Merckx EMX-3.

Toen ik tijdens de Van Petegem Classic 2014 mijn kader scheurde op de Muur van Geraardsbergen, door onhandig te vallen op de boordsteen, moest ik op zoek naar een nieuwe fiets. Vrij snel was de keuze gemaakt, Cinelli Strato Wired. De reden voor deze aankoop: ten eerste de combinatie van Cino Cinelli en Tullio Campagnolo hoeft geen verdere uitleg denk ik. En ten tweede, ik wou een fiets die je zelden tegenkomt.

Gekocht bij Sardi Cicli, laten overkomen uit Italië met koerier. Alle stukken overgebouwd van mijn oude fiets. En voila, sindsdien kan ik in ware VDB-stijl op mijn Cinelli Strato Wired door de Vlaamse Ardennen scheuren. De bedoeling is nu nog om op termijn alles wat niet Cinelli is te vervangen door Cinelli-onderdelen. En indien mogelijk zou ik er wel nog Campagnolo Bora Utlra’s en een Super Record groep op willen.”

Specificaties
 • Frame: Cinelli Strato Wired Blackie
 • Groep: Campagnolo Chorus 11sp
 • Crank: Fulcrum rrs
 • Wielen: 3T Accelero Pro 40
 • Stuur: 3T
 • Zadelpen: Cinelli Ram
 • Zadel: Prologo
Meer informatie


2 reacties op “De Cinelli van Pieter

 1. Heel mooie fiets, Pieter. Ik ben benieuwd hoe jouw Strato rijdt. Zou je daar ook iets over willen schrijven?

 2. Pieter Boterberg

  die rijdt fantastisch in elk geval. Ik ben maar een amateur, ik fiets vooral om wat te genieten. Dus zeer technisch kan ik niet gaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *