De Casati van Bertus

IR presenteert de Italiaan van Bertus Diestelhof uit Deventer. Hij rijdt een Casati Campionissimo uit 2015 met Campagnolo afmontage.

Casati Campionissimo van Bertus Diestelhof @ Italiaanse Racefietsen

 

“Dit jaar ben ik 60 geworden en ter gelegenheid daarvan heb ik een nieuwe fiets gekocht. Dat is deze stalen Casati Campionissiomo geworden. Sinds ik Casati heb ontdekt via IR ben ik helemaal enthousiast geworden over de uitstraling van met name de klassiekers. Prachtig versierde lugs en perfecte afwerking. En natuurlijk de historie van het merk.

Mijn eerst echte racefiets was een Koga Myata; parelzilvergrijs met Bordeaux Rood, dus toen ik deze uitvoering op de website van Casati zag was ik meteen verkocht. Casati heb ik via IR ontdekt in de merkenlijst.

De stalen klassiekers van Casati zijn echt supermooi afgewerkt! Besteld heb ik de fiets via Detto Cycles in Bad Iburg in Duitsland. Deze dealer in Duitsland is helemaal gespecialiseerd in fietsen gemaakt op ‘Kundenwunsch’ en de website van Detto gaf mij een hele goede indruk. De ervaringen met de eigenaar Detlef Vinke zijn dan ook alleen maar positief!

Een week of 4 na de bestelling kreeg ik via Detto Cycles een paar foto’s van Casati toegestuurd tijdens het bouwen van mijn fiets gemaakt. Heel leuk om zo geïnformeerd te worden. Na 8 weken was de fiets klaar zoals beloofd en heb ik em opgehaald in Bad Iburg.

De eerste stukjes heb ik er nu op gefietst en hij rijdt geweldig, comfortabel en lekker solide. Later ga ik misschien nog voor een setje klassieke wielen. Voorlopig houdt ik het bij de Campagnolo Zonda´s”

UPDATE 1: (zie eerste foto van de galery):

“De klassieke wielen zijn er inmiddels. Via Handgespaakt.nl besteld. Paul Leentjes heeft de wielen gebouwd; Ambrosio Naven en H+Son TB14 velgen. De spaken zijn van Sapim. Het zadel met de klinknagels zit niet lekker en ik heb er nu een Rolls zadel op gezet.”

UPDATE 2:

“Mijn Casati Campionissimo geniet ik nu al een tijdje van, maar toch ontbrak er nog iets naar mijn idee. Op een Casati fietst het natuurlijk het fijnst in een Casati outfit, maar daar is niet echt gemakkelijk aan te komen. Op Ebay is het mij gelukt om een mooi shirt met klassieke uitstraling op de kop te tikken; dit was nog te koop in Hongarije.”

Specs
  • Frame: Casati Campionissimo
  • Frame Staal Columbus SL
  • Campagnolo Athena 2 x 11
  • Campagnolo Zonda Wielset
  • Deda Murex voorbouw en Speciale 26 Stuurbocht
  • Deda RS 01 zadelpen
  • Zadel San Marco Regal
Meer informatie


3 reacties op “De Casati van Bertus

  1. Goede keuze prachtige fiets,het zadel zal wel ingereden moeten worden.Trouwens in Hoogezand is de zaak van Klamer,de Casati importeur van Nederland,hij heeft nog NOS frames en Casati kleding op voorraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *