De Wilier van Sander

IR presenteert de Wilier van Sander Slots uit Ootmarsum. Hij rijdt een GTR uit 2014, afgemonteerd met gemixte Campagnolo groep.

Wilier van Sander Slots | GTR @ Italiaanse Racefietsen

 

“Graag presenteer ik mijn Wilier GTR. Hiervoor reed ik een Bianchi Via Nirone en toen ik vorig jaar toe was aan een nieuwe racefiets was het al duidelijk dat het weer een Italiaanse racefiets moest worden. Hoewel ook de meeste Italiaanse fietsen tegenwoordig (deels) uit het Verre Oosten komen, hebben ze toch nog steeds iets bijzonders en straalt de passie voor het wielrennen er vanaf.

Op zoek naar de dichtstbijzijnde dealer kwam ik erachter dat Slangenbeek Tweewielers in Hengelo Wilier-dealer was. Na research gedaan te hebben besloot ik dat het een Wilier GTR moest worden, afgemonteerd met Campagnolo Athena. Door allerlei onduidelijkheden zat er nogal vertraging op de levering – 3 maanden – waardoor ik nog even door kon sparen voor een afmontage met Chorus.

Toen ik hem eindelijk af kon halen in augustus 2014, was ik natuurlijk zo blij als een kind. Helaas bleken de meegeleverde banden van slechte kwaliteit, maar toen ik die eenmaal had vervangen, had ik een geweldig rijdende fiets. Comfortabel als het kan, strak en snel als het moet. Een echt racemonster is het niet, maar daar was ik ook niet naar op zoek. Het is wat mij betreft vooral een fiets voor lange afstanden die ook op slecht wegdek betrouwbaar aanvoelt.

Dit voorjaar heb ik er een nieuwe wielset bijgekocht, de Vision Metron 40 mm, waardoor de fiets nog lekkerder rijdt en ook beter smoelt. De banden zijn 25 mm Challenge strada vouwbanden. De afmontage is grotendeels Campagnolo Chorus, de remmen zijn Campagnolo Athena en het crankstel is van FSA. De eerstvolgende upgrade wordt waarschijnlijk een nieuw stuur, maar daar ben ik nog niet helemaal over uit. Op dit moment ben ik er ontzettend tevreden over en ik krijg ook veel complimenten van andere fietsers. Inmiddels zijn wel de witte bidonhouders op veler verzoek vervangen door zwarte”.

Specificaties
 • Wilier GTR
 • Bouwjaar: 2014
 • Jaar van aanschaf: 2014
 • Groep: (voornamelijk) Campagnolo Chorus 11 Speed
 • Wielen: Vision Metron 40 / Miche GTX 1
 • Pedalen: Look Keo 2 max
Meer informatie


1 Reactie op “De Wilier van Sander

 1. Prachtig mooie Italiaanse dame Sander, smoelt goed :). Goede keuze om die bidonhouders te vervangen. Gelukkig met juiste afmontage (Campa), zoals het hoort.

  Veel mooie en goede kilometers gewenst!

  Johan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *