De Pinarello van Pieter

IR presenteert de Pinarello van Pieter Veraart. Pieter rijdt een Dogma uit 2015, afgemonteerd met Shimano Dura Ace Di2 groep.

Pinarello Dogma F8 @ Italiaanse Racefietsen

“Dit is mijn Pinarello Dogma F8 Naked Red 2015 met Dura Ace Di2. Ik heb ook nog een andere Italiaan, een Pinarello Prince. De F8 is mijn achtste racefiets sinds ik begonnen ben met fietsen. Ik ben begonnen op een Cannondale van mijn vader, maar kocht al snel de Rose X-lite. Een prima allrounder, maar wel een fiets zonder beleving.

Na een periode van enkele jaren had ik de kans een frame te kopen van Pinarello, de Prince. Deze heb ik zelf opgebouwd met een Dura Ace 7800 groep en voorzien van lage carbon velgen. De Pina Prince is een fiets die het fietsen van een hoofdletter F voorziet. Een comfortabele racer die zowel op het vlakke als bergop geen krimp geeft. Ook het afdalen op hoge tot zeer hoge snelheid boezemt geen angst in, door een vertrouwenwekkend gevoel dat de fiets oproept bij de bereider.

Al met al een ervaring die volgens mij niet overtroffen kon worden, door geen enkele ander fiets, totdat ik volslagen verrast werd door de Dogma F8. Alle geluiden die ik opgevangen had via verschillende media over de Dogma zijn echt en ongelogen. Alle positieve eigenschappen van de eerder genoemde Prince worden veelvuldig uitvergroot.

Het is een eigenaardige combinatie van stijfheid en comfort die vreemd genoeg elkaar niet bijten. Korte sprintjes en vele uren achtereen zijn verenigd in een totaalconcept zonder dat de een afbreuk doet aan de ander. De fiets vraagt een kordate hand, als het wat harder gaat, maar eindeloos uren maken in D1 kan net zo makkelijk . Iets wat echter op een verrassend natuurlijke manier gaat. Deze fiets bestuur je met je hele lijf, niet alleen met de benen. Wat je er voor terug krijgt is een dominante, extreme, comfortabele, compromisloze, aero alleskunner. EindeDiscussie.”

Specs
  • Pinarello Dogma F8
  • Aangeschaft en zelf opgebouwd 2015
  • Shimano Dura Ace Di2 groep
  • Shimano C50 wielen
  • Ritchey Superlogic Streem II stuur en stuurpen
  • Selle Italia SLR Team Edition zadel Carbon braided
  • Gewicht: 7160 gram
Meer informatie:


1 Reactie op “De Pinarello van Pieter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *