De Pinarello van Jeroen

IR-lezer Jeroen Drenth stuurde zijn Pinarello Dogma F8 in voor de rubriek ‘Jouw Fiets‘. Hij is afgemonteerd met Campagnolo Record groep.

Pinarello Dogma F8 van Jeroen Drenth @ Italiaanse Racefietsen

Door mee te doen aan de Alpe d’Huzes heb ik vier jaar geleden mijn eerste racefiets mogen kopen. Na uitgebreid gesproken te hebben met mijn collega’s moest het wel een Italiaanse fiets worden. Uiteindelijk kwam ik toen een mooie aanbieding tegen bij Salden voor een Pinarello Quattro afgemonteerd met Ultegra, die ik na verloop van tijd nog heb voorzien van een paar FFWD wielen.

Nu ik definitief ben opgenomen in het peloton en regelmatig voorop mag fietsen wilde ik zelf mijn perfecte fiets samenstellen. De beste fiets is de Dogma F8, einde discussie! Afgemonteerd met Campagnolo Record daar dit superstrak schakelt. Ik heb nog wel gekeken naar Super Record maar dan moet je wel heel veel poetsen en elektrisch schakelen hoort wat mij betreft niet op een fiets.

Het Fizik zadel in bijpassende kleuren levert mij het meeste comfort. Stuur met stuurpen moesten van Deda zijn, zodat ik diep in de finale, met mijn neus op het stuur, nog even word herinnerd aan de perfecte en prachtige Italiaanse techniek. De pedalen van speedplay zodat er geen krachten verloren gaan en tot slot wielen van Zipp aangezien de beste renner van Nederland Niki Terpstra daar ook mee rijdt.

Wat mij betreft is dit echt de perfecte fiets, super strak sturen, met veel macht om hoog kunnen rijden, eindelijk weer kunnen remmen en niet helemaal onbelangrijk; ik vind hem echt super mooi! In de toekomst misschien nog een keer een rode Dogma omdat Ferrari’s misschien wel rood horen te zijn…

Meer informatie:


2 reacties op “De Pinarello van Jeroen

  1. Inderdaad prachtige samenstelling, ‘t is een echt juweeltje. Proficiat en vlammen maar !

  2. Hoi,prachtige fiets, goede keuze van kleur en afmontage.
    Toch nog een vraagje,ik heb in het zelfde jaar een quattro gekocht bij Salden en nooit een garantiecertificaat gekregen,heeft ter plaatse ook veel woorden gekost en heb toen gewacht tot de winkel druk was.Ik vondt dit een een rare zaak en vertrouwde toen maar op het recht van de consument omdat ik geen keus had en hij reeds betaald was en voor getekend.gelukkig nooit terug geweest voor garantie als ik die al zou hebben.ben er nooit meer geweest.
    Had jij destijds wel een garantiecertificaat ontvangen? gewoon nieuwsgierig.
    Nogmaals ,prachtige fiets.banden in retrolook is helemaal af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *