De Vicini van Piet

IR presenteert de Vicini van meesterverzamelaar Piet ‘Pinarello’ Beerens. Dit model komt uit 1982 en is afgemonteerd met Campagnolo.

Vicini van Piet Beerens @ Italiaanse Racefietsen

“Deze keer een fiets waarvan het frame is gebouwd door Mario ‘Gaibera’ VICINI uit Cesena. Dit type in deze uitvoering zul je niet vaak te zien krijgen. Het waren toch meestal de kleine framebouwers die ongeremd al hun passie in hun framse legden, gewoon Italiaans belissimo!

Daarbij komt dat Mario in zijn jonge jaren best wel een goed coureurtje was, onder andere Tour 1937 2e, Tour 1938 6e, Milaan San remo 1939 2e (achter Bartali), Champignon Italia 1939 en Giro 1939 3e. In 1940 reed hij samen met CINELLI en OLMO in het beroemde BIANCHI team. In 1952 begon hij met het bouwen van frames en in 1995 is hij overleden. Vicini heeft zijn plaats op de lijst van CLASSIC RENDEZVOUS dubbel en dwars verdiend. Het frame heb ik via Ebay uit Düsseldorf.”

Meer informatie
Pin It


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *