De Paletti van Piet

IR presenteert de 1978 Paletti van Piet Beerens, meesterverzamelaar. Een fraai Italiaans raspaardje afgemonteerd met Campagnolo.

Paletti van Piet Beerens @ Italiaanse Racefietsen

“Helemaal naar het Ruhrgebiet, het plaatsje Sprockhovel in Wuppertal moest ik afreizen om deze parel uit Italië op te halen. Klaus Wenke heeft de fiets in 1978 gekocht in Modena en de fiets tot heden perfect verzorgd. Op 73-jarige leeftijd heeft hij mij de fiets gegund, waarvoor bij dezen hartelijk dank.

De werkplaats van Luciano Paletti bestaat nog steeds in Modena. Ze waren op een gegeven ogenblik zo vrij ook het symbool van hun buurman Ferrari op hun balhoofdplaatjes af te beelden: het zwarte paardje. De fiets is afgemonteerd met een Campagnolo Super Record groep uit 1978, onder andere een voorderrailleur met 4 openingen en een 2e generatie Super Record achterderrailleur gestempeld 1978. Bij deze het duidelijk bewijs dat Campagnolo in 1978 twee types Super Record op de markt heeft gebracht.

Verder heeft de framebouwer zijn eigen gegraveerd balhoofd gemonteerd en een heel bijzondere montage van de voorderrailleur toegepast. Het chroom van de fiets is in totaliteit voorzien van een laag blanke lak. Gezien zijn roots: Paletti Ferrari Modena, mogen wij de conclusie trekken: BELLO BELLO ITALY! Ik hoop dat iemand meer informatie kan geven omtrent de framebouwer, onder andere profcarriere en prestaties.”

Meer informatie
Pin It


3 reacties op “De Paletti van Piet

  1. Die zie je niet dagelijk. wat een topper zeg! Ik had ooit de kans om een cromor frame van paletti te kopen met een prachtige paintjob. helaas, omdat ik toe op zoek was naar een C40, liet ik deze aan mij voorbij gaan. ook op dat low end frame vielen de afwerking en de gravures op.

    http://gazzettadimodena.gelocal.it/sport/2015/06/21/news/ciclismo-in-lutto-e-morto-luciano-paletti-1.11653913

    Bovenstaande link bericht over het overlijden van Luciano. Mijn Italiaans is een beetje roestig, maar ik begrijp dat zijn zoon Michele nu aan het roer staat. Michele heeft 2 seizoenen prof geweesr (ariostea en mapei) (bron: de wielersite)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *