De Italianen van Dirco

IR presenteert de Italianen van Dirco van de Pol (47) uit Rosmalen. Het gaat om twee Pinarello’s, een Alan, een Coppi, een De Rosa, een Bianchi en een Fondriest.

Italianen van Dirco van de Pol | Pinarello Treviso @ Italiaanse Racefietsen


Al sinds mijn vroege tienerjaren zit ik op een racefiets. Begonnen met het rijden op (en sleutelen aan) x-dehandsjes. Al sinds mijn eerste kennismaking met wielrennen houd ik van Italianen. Ik zoek nog steeds naar dezelfde Benotto die ik ooit had en nooit weg had moeten doen.

Zelf ben ik wel wat a-typisch. Ik hou namelijk van Italiaanse frames maar ook ben ook Shimano fan. Op mijn De Rosa na zijn de fietsen dan ook Shimano afgemonteerd. Naast de Italiaanse fietsen heb ik ook nog wat andere fietsen waaronder een Eddy Merckx Corsa met Columbus SLX buizen.

Voor alle fietsen geldt: streven naar zo origineel mogelijke afmontage en zoveel mogelijk showroom conditie.

Pinarello Treviso

De Pinarello Treviso (60) is van begin jaren negentig. Dit is mijn absolute favoriet. De fiets heb ik gekocht op Marktplaats van iemand die er met ‘bloedend hart’ afstand van deed. De fiets heb ik eerst volledig gestript en opnieuw laten lakken. De onderdelen heb ik (zoveel mogelijk nieuw) bijgezocht.

Het is een plaatje geworden vind ik zelf. Prachtig gelakte rode Columbus SL buizen met originele witte decals en volledig Dura Ace 7400 afgemonteerd, ook de zadelpen en de naven. De wielen zijn de Sup Ceramic van Mavic. Het zadel is van San Marco, de zwart suède Regal. Verder een mooie gave Pinarello gegraveerde Cinelli stuurpen.

Pinarello Vuelta

De Pinarello Vuelta is van halverwege de jaren negentig. Deze fiets heb ik in Italië gekocht. Afgemonteerd met een nieuwe 105-groep uit die tijd maakt het de fiets helemaal af. Vooral het geel in de 105 aanduiding matcht mooi met het frame. De Mavic wielen hebben die mooie titanium kleur en dat past mooi bij het paars van het frame.

Alan

Het vinden van een goede Alan in framemaat 60 is niet makkelijk. Uiteindelijk is het toch gelukt. De fiets is van 1980. Hij is helemaal uit elkaar geweest en vervolgens volledig opgebouwd met een Dura Ace 7200 groep, inclusief balhoofd en naven. De wielen zijn van Weinmann. Een bijpassende zadelpen zoek ik nog en ook het onderdeeltje op de bovenbuis om de kabel te geleiden. Deze was volledig afgebroken. Verder vond ik een bruin Brooks zadel, stuurlint en kabels wel mooi passen op deze fiets.

Fausto Coppi

Vroeger was ik Fan van team Polti. Ze reden op die mooie knalgele Coppi’s. Vaak met groene decals maar ook wel met de zwarte decals. Ik had een mooie nieuwe Shimano 600 tricolore set klaarliggen voor deze fiets maar het heeft even geduurd voor ik het frame had gevonden in de juiste maat. Tot de firma Balk een nieuw frame van begin jaren negentig in maat 59 op zolder bleek te hebben liggen. De koop was snel rond en het is een mooie combinatie geworden. De wielen zijn van Mavic (MA 2).

De Rosa Giro d’ Italia

In Italië liep ik tegen deze nieuwe oude De Rosa Giro d’Italia aan uit begin jaren negentig. Een frame in maat 53/54 (niet mijn maat) maar te mooi om te laten staan. Prachtige paars blauwe kleur en een afwerking waar De Rosa om bekend is. Ik dacht nog dat mijn vrouw er misschien op zou gaan fietsen maar zij blijft zeer tevreden met haar carbon Specialized. Kortom: de fiets mag eventueel verhuizen naar een andere liefhebber. Deze De Rosa is ‘modern’ afgemonteerd met nieuwe onderdelen van Camapgnolo Daytona (shifters, remmen), Chorus (crank, balhoofd, achterderailleur) en Centaur (voorderailleur). De wielen zijn hele fraaie Campagnolo Delta’s.

Fondriest SF2 van 2014

Sinds begin 2015 is Nederland een vereniging rijker, namelijk Wielerclub Op Zijn Retour, waar ik voorzitter van ben. Deze vereniging heeft als doel om de stalen racefiets ‘van toen’ te promoten en in stand te houden. Voor mijn dagelijkse ritten rijd ik daarom zelf natuurlijk ook een modern stalen frame, een brandweerrode Fondriest SF2. Gemaakt van Columbus Spirit buizen, is dit frame licht, sterk, stijf en vooral erg fraai vind ik zelf. Ik ben benieuwd wat ervaringen van anderen zijn met deze fiets (er rijden er niet veel rond…). Afgemonteerd met Dura Ace 9001, Rotor crank, Ritchey carbon en Fast Forward black edition wielen. Staal en carbon gaat prima samen!

Bianchi Impulso van 2012

De winter- en regenritten rijd ik op mijn Bianchi Impulso. Een fijne en comfortabele alu no-nonsense fiets die heel erg goed rijdt. Zo mooi gelast dat het frame wel van carbon gemaakt lijkt. Het is de Vacansoleil uitvoering met allerlei mooie Bianchi ‘celeste’ details. Afgemonteerd met Shimano 105, FSA crank en veel Bianchi Reparto Corse onderdelen.

 

Pin It


2 reacties op “De Italianen van Dirco

  1. Pingback: De Italianen van Dirco | Italiaanse Racefietsen | Good Things From Italy

  2. Mooie collectie Dirco!
    Ik heb eventueel interesse in jouw De Rosa Giro d’Italia (mijn emailadres komt via Guido naar jou)…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *