Te koop: Legnano | maat 59

IR lezer Paul-Robert de Coninck biedt een Legnano Gran Premio uit 1961 aan in de rubriek tweedehands op IR. Vraagprijs: 995 euro.

Legnano Gran Premio 1961 @ Italiaanse Racefietsen

Te koop: Legnano Gran Premio 1961, stalen frame, nummer BY8095, bordeauxrood (origineel), herkomst particuliere collectie Californie (USA), aldaar aangeschaft in 1961 door de vorige eigenaar bij Jones Cycles in Long Beach (sticker). De fiets werd in onderdelen naar Nederland verscheept. Elk onderdeel werd schoongemaakt en gepolijst. Alle onderdelen, inclusief lak en transfers, zaten origineel op deze fiets. Ik heb alleen een NOS verchroomde pomp aan het frame toegevoegd.

 • Campagnolo Gran Sport voor en achterderailleur
 • Campagnolo Gran Sport pedalen
 • Campagnolo hoge flens naven en sluiters
 • Legnano stalen & verchroomd crankstel (50-48), gegraveerd Legnano
 • Ambrosio stuurpen en Ambrosio stuur
 • Het originele Legnano beelmerk in goud (dus geen jaren ’70 sticker)
 • Universal 61 Centre Pull remmen en handgrepen, originele rubbers!
 • Rigida velgen
 • Brooks Professional zadel
 • Vraagprijs: 995 euro

De fiets verkeert in een zeer goede conditie. Natuurlijk zijn er gebruikssporen op het frame, maar de fiets is zoals die moet zijn: niet gespoten, alle authentieke onderdelen. Het chroom verkeert in een prima conditie. De fiets rijdt erg goed. Klaar voor een retrotocht in binnen- of buitenland. Maat center-center 57.5 cm, center top 59 cm. Dus zeer geschikt voor een lengte van 1.75-1.80. Zelf ben ik 1.83 en heb dit gecompenseerd met een langere zadelpen.

De fiets wordt geleverd met de originele zadelpen en het bijzonder mooie originele Brooks Professional leren zadel met goudkleurige noppen (niet op de foto te zien)

Omdat de fiets rond 1960 vanuit Italië naar de USA werd geexporteerd is het -heel gunstig- een grotere maat, veel andere Italiaanse raspaardjes uit de jaren ’50 en ’60 bestemd voor de Italiaanse markt zijn helaas voor ons, lange Nederlanders, te klein.

Interesse?

Neem contact op met de verkoper: 06-54985287 of prdeconinck@gmail.com

 

Pin It


1 Reactie op “Te koop: Legnano | maat 59

 1. Wat een mooie fiets,ik denk dat ik maar eens in div potjes ga speuren of ik nog eurotjes kan vibden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *