De Olmo van Chris

IR presenteert de Olmo van Chris Le Roy. Het gaat om een model Competition HF, vermoedelijk uit het jaar 1978.

Olmo van Chris @ Italiaanse Racefietsen

“Ik ben een liefhebber van klassieke racefietsen en als dit dan een Italiaan betreft, dan is het nog mooier. Mijn moderne Bianchi 928 Carbon uit 2008 staat ook op deze site.

Sinds kort ben ik ook in het bezit van een Olmo Competion uit 1978. Op het voorwiel na is alles Italiaans aan deze fiets zelfs, de banden. Een collega van mij die weet dat ik een echte fietsliefhebber ben bood de fiets aan voor zeg maar heel weinig. Hij was van zijn oom die al 15 jaar in het buitenland woont. De fiets hing dan ook al 15 jaar aan het plafond in de box.

Ik ben de fiets gaan bekijken. Die zag er op het oog al mooi uit, dus was de koop gauw gesloten want ik wist inmiddels wel iets van het merk Olmo. Eenmaal thuis gekomen kon ik niet wachten om de fiets te strippen, schoon te maken en te gaan poetsen. Er kwam een pracht frame onder de stof vandaan met hier en daar wat kleine gebruikerssporen. Ook het chrome is in goede staat.

Er zitten wielen in met Tubless banden, want de fiets is ooit gebruikt om wedstrijden mee te rijden. Helaas was het mooie zwarte Nisi voorwiel niet te vinden. Inmiddels zijn de remgrepen wel voorzien van rubbers.”

Specificaties

 • Bouwjaar frame 1978 (vermoedelijk)
 • Columbus buizen
 • Campagnolo zadelpen
 • Campagnolo remhoeven
 • Campagnolo remgrepen
 • Campagnolo crankstel
 • Campagnolo voor- en achterderiailleur
 • Campagnolo balhoofdset
 • Campagnolo trapas
 • 3TTT stuur
 • 3TTT stuurpen F. Moser gegraveerd
 • Nisi Moncalier Torino achterwiel
 • Mavic voorwiel
 • San Marco Turbo zadel
Meer informatie
Pin It


3 reacties op “De Olmo van Chris

 1. Mooie klassieker,alleen het Moser stuurpennetje,ik zou er een niet gegraveerde op zetten zolang er geen Olmo gegraveerde is.Giuseppe Olmo een renner met een behoorlijke palmares.In 1940 fietste hij samen met Mario Vicini en Cino Cinelli in beroemde Bianchi squad.

 2. Het vermoedelijke bouwjaar kan corresponderen met het jaartal op de achterderrailleur en/of de markering aan de binnenzijde op het crankstel,170/172,5/175 STRADA dan moet er een schuin vierkantje,pastil,,volgen met een cijfer,in dit geval de 8 van 1978.Vanaf 1980 was de pastil vervangen door een rondje,voor 1973 stond er geen jaar aanduiding op de cranks.De Cinelli en de Vicini staan al tussen de Bianchis bij mij op stal,dus mocht het ooit .

 3. Vincent Christiaens

  Mooike,

  Zeker in originele lak, beginnen deze zolderfietsen wat minder voor te komen lijkt mij. Verder heeft Piet gelijk wat de stuurpen bevat. ik ben zelf al een tijdje op zoek naar een pen van +/-1990 voor mijn olmo, en daar staat tot dusver ook een panto-loze cinelli op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *