De Pinarello van Reinier

IR presenteert de Pinarello van Reinier Treur, wederom een Dogma, maar deze keer een F8, afgemonteerd met de Super Record EPS groep van Campagnolo.

pinarello00001

pinarello00002

“Al sinds mijn 18e rij ik op Pinarello Racefietsen. Ik kan mijzelf dan ook wel een echte Pinarello-fan noemen. Het design, de uitstraling en zeker de laatste jaren, de superfijne rij-eigenschappen maken dat ik er nog nooit spijt van heb gehad.

Mijn voorlaatste Pinarello, een Dogma was, tot onlangs, de beste racefiets die ik ooit heb gehad. Deze fiets, uiteraard, afgemonteerd met Campagnolo Record Mechanisch heb ik ruim 4 jaar gehad, nog nooit heb ik zo lang op 1 racefiets gereden.

Toen ik in mei dit jaar van mijn locale fietsenmaker een “offer-you-can’t-refuse” kreeg om een Ex-Demo Super Record EPS groep te kopen ontstond er ineens de behoefte om ook een nieuw frame te kopen. Immers mijn Dogma was van het eerste type, waarbij de kabels nog buitenom liepen.

Omdat deze Dogma mij zo goed bevallen was, had ik eigenlijk het idee om “gewoon” weer een Dogma te bestellen maar dan de Think-2 en hierop de EPS groep te monteren. Juist toen ik mijn frame wilde bestellen kwam het nieuws dat er een nieuwe Dogma onderweg was. Nadat ik de eerste previews had gezien, heb ik gelijk besloten dat ik op deze nieuwe fiets wil gaan fietsen. De moderne looks in combinatie met Italiaanse stijl maakten dat ik direct verkocht was.

Na een aantal maanden (helaas duurt het altijd langer dan gehoopt) gewacht te hebben was in augustus eindelijk mijn frame binnen. Samen met de topgroep van Campa durf ik de stelling wel aan dat dit zo de beste racefiets is die er bestaat.

In vergelijk met de vorige Dogma is de nieuw Dogma F8 nog stabieler, met welke snelheid je ook rijdt, hoe slecht het wegdenk ook is, of hoeveel zijwind er ook staat, deze fiets ligt als een blok op de weg. Qua stijfheid heb ik het gevoel dat deze nog iets stijver is dan de vorige Dogma. Qua comfort is het heel vergelijkbaar. Zeer comfortabel dus maar het is de stabiliteit wat het fietsen op deze F8 tot een genot maakt.

En de nieuwe EPS groep? Objectief beschouwd zou je zo’n groep niet nodig hebben, de mechanische groepen van Campagnolo schakelen ook prima. Maar wat schakelt EPS gaaf! Een minimale druk op de knop zorg voor super snelle schakelacties. In volle sprint met je handen onder in de beugel schakelen is geen enkel probleem. Zowel voor als achter schakel je gewoon nooit meer mis.

Om het geheel mooi af te maken heb ik er een Chinelli RAM 3 stuur op gezet. De RAM 3 is een mooi en strak vormgegeven stuur, ligt heel lekker in de hand en is heel stijf waardoor het veel vertrouwen geeft. Doordat de stuurpen iets oploopt kan er een spacer minder onder de stuurpen, waardoor het er nog strakker uitziet.

Kortom na bijna 25 jaar als op een Pinarello te hebben gereden, ga ik hopelijk nu weer een heel aantal jaren heel veel plezier hebben van deze fantastische nieuwe Pinarello DogmaF8.”

Meer informatie


5 reacties op “De Pinarello van Reinier

  1. Piet Schafthuizen

    Als liefhebber en verzamelaar van klassieke Italiaanse racefietsen moet ik zeggen dat deze “design” Pinarello wel erg mooi is.
    Ik denk echt dat je gelijk heb dat dit de beste en mooiste fiets is die er op dit moment is.
    Geluk er mee.
    Groet, Piet Schafthuizen

  2. Zijn Q-rings echt beter dan Campa tandwielen? En persoonlijk vind ik het fantasietje met het stuurlint niet echt mooi. Maar uiteindelijk heb ik maar één bedenking : stond deze kanjer maar in MIJN garage !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Proficiat !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *