De Pinarello van Bas

IR presenteert de Pinarello van Bas Zwolle. Het gaat om een Pinarello Cadore, bouwjaar eind jaren negentig, afgemonteerd met een gemixte Campagnolo groep.

Pinarello van Bas @ Italiaanse Racefietsen

“Sinds begin jaren negentig ben ik wielerliefhebber. Toen niet actief, ik zat zelf nog niet op een racefiets, maar voor de buis. Ik volgde thuis de klassiekers en de drie grote rondes. Mijn helden van toen waren Miguel Indurain, Jan Ullrich en Erwin Nijboer en zij reden destijds op een Pinarello. En zo’n mooie stalen fiets wilde ik eigenlijk ook wel, maar als scholier kon ik dat niet betalen.

Via mijn broer ben ik tien jaar geleden aan mijn eerste echte racefiets gekomen. Hij is fervent liefhebber van Italiaanse racefietsen en heeft voor mij deze blauwe stalen Pinarello opgebouwd. Het frame was nieuw en werd afgemonteerd met Campagnolo-onderdelen uit verschillende groepen. Het afgelopen jaar heb ik enkele onderdelen vervangen.

Op de ErgoPowers na vind ik de afmontage geslaagd. Mogelijk loop ik op de Stalen Ros nog tegen een paar mooie betaalbare aluminium Chorus ErgoPowers aan. Mijn stalen ros stuurt heel strak en met veel plezier fiets ik ermee door het Twentse land.”

Specificaties
  • Frame: Pinarello Cadore
  • Groep: Campagnolo 10 speed (veelal Chorus)
  • Zadelpen: Campagnolo Record
  • ErgoPowers: Campagnolo Mirage
  • Stuur: Cinelli Eubios
  • Zadel: Sella Italia
  • Wielen: Marchisio Tetragon met Pinarello decals
Meer informatie


2 reacties op “De Pinarello van Bas

  1. Mooi hoor! Ben zelf ook altijd bezig te knutselen aan mijn oude stalen Pina-ros, een Stelvio (ook hier op de site). Ik vind je zadel trouwens erg fraai, viel me meteen op. Veel rijplezier!

  2. p.s. Als je 9-speed Chorus had gehad – heb hier een nog goede set ErgoPower hendels liggen! Pech…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *