De Pinarello van Piet

IR presenteert de Pinarello van Piet ‘Pinarello’ Beerens. Het gaat om een model Opera, afgemonteerd met een Campagnolo Record groep.

Pinarello van Piet Beerens @ Italiaanse Racefietsen

“Dit is één van de laatste stalen top frames van Pinarello. Dit type, de OPERA is gebouwd van 1999 t/m 2004. Het bijzondere aan dit frame is dat men hier staal gecombineerd heeft met een carbon achterbrug. Ik heb zelf nog nooit een ander frame gezien waarbij deze constructie ook is toegepast, de meeste framebouwers waren in deze periode al overgestapt op het gebruik van aluminium en combineerden dit met een carbon achterbrug.

Ik heb het frame afgemonteerd met een Campagnolo Record 10 speed groep, voorzien van het eerste type carbon crankstel uit 2004. Tevens kwam in dat jaar de eerste zwarte remset van dit type op de markt. Ik was gezien de toestand van het frame genoodzaakt tot herlakking en heb gekozen voor de originele kleur van Pinarello, Giallo sole.”

Meer informatie
Pin It


7 reacties op “De Pinarello van Piet

 1. Hallo Huib,ik heb niet gezegd dat er geen andere framebouwers zijn geweest die ook staal met carbon hebben gecombineerd,ik heb zelf nog geen andere gezien,het zullen er ok niet veel zijn.Als je een foto hebt van zo’n frame,ik zou zeggen op IR is plaats genoeg.

 2. Mooie fiets, maar vooral vind ik de Record groep fantastisch. Colnago heeft overigens de Master ook nog uitgevoerd met een b-stay carbon achtervork.

 3. Van den Broeck Geert

  Ik heb er zo eentje te koop , in blauw met campa record. Interesse ; geef een seintje

 4. Opera building with Pinarello PEGASO tubi,steel with carbon rearstay,the last type of Pinarello steel top frames.arround 2000.?? I have cataloge with inside him 2003/4 HE DID CLOSED THAT PERIOD OF BUILDING STEEL BIKES BY PINARELLO.
  Between 1992 and 1998 are comming more types with oversize tubi.
  Cromovan building with ORIA CROMOVAN tubi 1995
  Consept building with Columbus GENIUS tubi 1995
  Radius building with Pinarello RADIUS tubi 1996/1998
  Vuelta building with Columbus EL oversize 1995 and from 1996 to 1998 with Pinarello ARX tubi.
  I did sel my last Pinarello NEW in 1995,type TITAN ROAD,he is now after 20 jears for evver the most favorit and most ridden,the hole summer, bike of my collection,last winter i give him an new jacket,retro look,
  For the hils in the south of Europ i doe ridden my Merlin Ciello with 11 speed compact Campagnolo.6998 gram.Joke iám 84 kg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *