De Bianchi van Rivo van Assen

IR presenteert de Bianchi van Rivo van Assen, wiens fiets werd  ingestuurd door zijn vader Marco. Het is de eerste racefiets van de negenjarige Rivo.

Bianchi van Rivo van Assen @ Italiaanse Racefietsen

“Ik ben al jaren een fan van deze site en ook helemaal gek van Italiaanse racefietsen en het Italiaanse wielrennen in zijn algemeenheid. En iets waar papa gek van is worden zoons dat vaak ook… Mijn zoontje, Rivo, kijkt vaak met mij mee als ik wielrennen aan het kijken ben op tv. En als ik er met de racefiets op uit trok keek hij altijd vol bewondering hoe ik wegreed. Bij bezoek aan de proloog van de TDF 2012 schreeuwde hij zijn longen uit zijn lijf om de renners aan te moedigen, evenals bij de tijdrit in Embrun, TDF 2013. Hij is een echte Belkin fan.

Afgelopen augustus werd hij negen jaar en ik vond dat het er maar eens van moest komen. Ik ben dus op zoek gegaan naar een leuke kinderracefiets. Eigenlijk kon ik niets vinden, de fietsen binnen mijn budget vond ik te speelgoedachtig en dat wat ik graag wilde hebben voor hem vond ik te duur als beginnersfiets. Totdat ik zelf aan het kijken was voor een racefiets bij Dickhof in Oosterwolde en ik deze mooie tweedehands Bianchi zag staan. Ik was meteen verkocht en op slag verliefd!

Het was een gokje of hij het leuk zou vinden, maar toen hij van zijn zus een Castelli fietsshirtje kreeg groeiden zijn ogen. Vol verwachting ging hij de trap af en toen hij het laken van de fiets trok heeft hij eerst 10 minuten vol ongeloof staan kijken naar de fiets. Na het ontbijt moest er uiteraard gefietst worden. Zijn eerste meters joelde hij het uit van plezier! Inmiddels hebben we er al weer een aantal ritjes op zitten en fietst hij met plezier 35 km weg. Kortom hij heeft de smaak te pakken en hij vindt zijn fiets helemaal geweldig fietsen.”

Specificaties
 • Bianchi 24 inch, type onbekend
 • Campagnolo Xenon 9 speed afgemonteerd
 • ITM stuurbocht
 • FSA stuurpen
 • Selle Italia zadel
 • Ambrosio velgen
 • Vittoria Juniores tubeless banden
 • Belkin bidon ;-)
Meer informatie


4 reacties op “De Bianchi van Rivo van Assen

 1. “Op een ouwe fiets moet je het leren” luidt een bekend gezegde, maar op deze fiets lijkt het me beter. Eigenlijk best een “volwassen” fiets.
  Veel plezier en veilige kilometers gewenst!

 2. Is het met een Bianche, Campinolo en Castelli shirtje niet tijd om die jongen zijn naam te veranderen: Rivo di Assisi??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *