De Guerciotti van Corjan

IR presenteert de Guerciotti van Corjan Jongbloed uit Uitgeest. Het gaat om een Alan Super frame gemaakt voor Guerciotti en afgemonteerd met Campagnolo.

Guerciotti van Corjan @ Italiaanse Racefietsen

“Deze prachtig mooie dieprode Guerciotti Alan super heb ik een drietal jaren terug gekocht via Marktplaats. De verkoper woonde in Brunsum Limburg, hiervoor moest ik in totaal 540 km voor rijden. 

De fiets was zonder wielen maar wel met alle onderdelen. De verkoper gunde me de fiets wel, want na mij belde er velen die een hogere prijs boden, maar hij hanteerde ‘afspraak is afspraak’. Hij handelde in oud ijzer en had de fiets als zodanig gekocht, ongelofelijk maar waar. Ik heb de fiets recent compleet gemaakt, om er leuke retrotochtjes mee te fietsen.

Op de fiets zit een complete Campagnolo Corsa Record groep. De originele remmen zijn van deze groep, maar in de kobalto uitvoering met Aero grepen. De zadelpen is tevens de Aero uitvoering.
Ik heb er Campagnolo Croce d’Aune pedalen opgezet.

De wielen heb ik zelf gespaakt, de naven zijn 32 gats Record, met oude chromen spaken en de velgen zijn van Rigida type TVM special competition, uiteraard nieuw. Het frame is denk ik van 1985, onder de zitbuis staat super 1285. De frame maat is 53 x 54.

Het meest genoten heb ik van het opknappen en poetsen van de diverse onderdelen. Wat zag je ze opknappen, plaatjes om te zien. Het frame is bijna niet beschadigd, een paar plekjes op het rode anodiseer, waarschijnlijk van een pomp. Voor het aluminium poetsen gebruik ik Alu van Belgom, een drie in één middel polijsten, beschermen en glanzen. Het enige wat ik nog wil toevoegen is een mooie bijpassende bidon.”

Meer informatie


3 reacties op “De Guerciotti van Corjan

  1. Prachtig tijdsbeeld!! Ziet er schitterend uit!
    Was het geel bij de letters ook origineel? Erg gewaagd voor die tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *