Culinaire Tour: wieler kookboek

Culinaire Tour van chef-kok Ben van Beurten (Tour du Jour), staat vol heerlijke gerechten, geflankeerd door Italiaanse racefietsen. Dubbel smullen dus!

Culinaire Tour @ Italiaanse Racefietsen

Onderstaande afbeeldingen geven vast een voorproefje: let ook op de Italiaanse ‘decorstukken’ (klik voor vergrotingen).

Uitgever Peter-Jan van Dijk mailde me:

“Ik heb dit boek gemaakt en uitgegeven omdat ik zelf ook een beetje fietsgek ben. En eigenlijk ook wel van Italiaanse racefietsen want die staan er hier en daar als ‘model’in. Bijvoorbeeld een oude Bianchi uit 1961 met een bord eten op het stuur of de nieuwste uit, 2014 voor een groentekraam. Maar ook wat Carrera’s en een Pinarello. Wellicht is het daarom leuk om het boek op jullie site te zetten?”

Lekker kado-idee voor de feestdagen

Die vraag van Peter-Jan beantwoord ik natuurlijk graag positief en wel om meerdere redenen:

 • Er staan Italiaanse racefietsen in!
 • Ook ik houd van lekker en gezond eten;
 • Je leert er nog eens wat van als wielrenner, qua sportvoeding;
 • De rubriek ‘Wielerlectuur‘ op IR was dringend aan een update toe;
 • Met de feestdagen voor de deur  is dit een uitstekend kado-idee!
Voor en door wielrenners

Op de website waar Culinaire Tour te verkrijgen is lezen we over dit kookboek:

“Chefkok Ben van Beurten, bekend als TV-kok tijdens de Tour du Jour uitzendingen en voormalig wielertopkok van de Rabo UCI ProTour ploeg, heeft zijn eerste wielrenkookboek, Culinaire Tour, klaar. Een 160 pagina’s tellende boek bestaande uit 60 gerechten en basisbereidingen voor de wielrenner, waarbij koolhydraatrijke voedingsmiddelen als brood, graanproducten, rijst, pasta’s en peulvruchten centraal staan. Want alles draait bij een duursport als wielrennen, om het op peil brengen van je energievoorraad d.m.v de juiste voeding!

Maar dit kookboek is meer. Zo krijg je tips wat je moet eten voor een toertocht, leer je wat de juiste eetvoorbereiding is voor een meerdaagse wedstrijd, lees je wat je moet doen om fit uit je winterdip te komen en ontdek je waar je maag om vraagt als de weg omhoog loopt. Al is dat niet alles. Iedere inspanning, kort of lang. Ieder weertype, koud of warm. En ieder tijdstip, ‘s ochtends of ‘s avonds vraagt namelijk om een ander eetpatroon. En ook daarover lees je alles in dit boek. Kortom, dit kookboek is verplicht leesvoer voor de wielrenner die optimaal wil presteren en de ideale krachtvoeding voor elke renner.”

Ik ben het er roerend mee eens. En al heb ik zelf nog geen recept uitgeprobeerd (de appeltaart staat hoog op mijn lijstje want ben binnenkort jarig), ik ben er van overtuigd dat je met dit boek altijd een winnaar in handen hebt.

Meer informatie
 • Culinaire Tour, 2e druk
 • Auterur: Ben van Beurten
 • Hardcover, full color, 160 pagina’s
 • ISBN 9789490085414
 • Prijs €19,95
 • Te bestellen via www.culinairetour.com

 

Pin It


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *