Fontus: nooit meer dorst onderweg!

IR besteedt niet vaak aandacht aan ‘algemene’ (lees: niet Italiaans gerelateerde) fietsnieuwtjes, maar deze slimme ‘watertrappen 2.0′ vinding verdient jullie aandacht. Nooit meer dorst onderweg!

Fontus drinksysteem @ Italiaanse Racefietsen

Fontus drinksysteem @ Italiaanse Racefietsen

Het Fontus drinksysteem bestaat uit een zichzelf vullende waterfles in een houder voor op je fietsframe die water onttrekt uit vochtige lucht, en daarvan veilig te consumeren drinkwater produceert. Je monteert het ding op je fiets, de rijwind wordt ‘opgevangen’ en de Fontus doet de rest.

Industrieel ontwerper Kristof Retezár, de bedenker van de Fontus:

“After more than 30 experiments, I finally achieved a constant drop-flow of one drop of condensed water per minute. Under the right climatic conditions, Fontus can easily produce half a liter of water in an hour’s time.”

Het prototype (zie foto’s) ziet er nog niet echt fraai uit en ik heb ook geen idee wat het gewicht van het apparaat is, maar als het echt werkt is het natuurlijk wel een mooie groene gadget voor onderweg. Ik denk dat het vooral voor wereld- en vakantiefietsers een uitkomst is. Meer informatie over de Fontus vind je hier.

Met dank aan Herwin Lans voor de tip!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *