De Pinarello van Theo

IR presenteert de Pinarello van Theo Walburg. Het gaat om een originele Dogma Team Sky, afgemonteerd met Shimano Ultegra Di2.

De Pinarello van Theo @ Italiaanse Racefietsen

“Daar sta je dan, op 29 augustus in St. Johan, aan de start van het WK Masters voor 50 plussers. Ik hoor een iets wat zware stem achter mij. “Bellisimo Bianchi” zeggen. Ik draai mij om en kijk, met verbazing, in het gezicht van Francesco Moser. Ik groet en dank hem voor het compliment en we raken een beetje in een soort van gesprek.

Terloops in half Italiaans-Engels, vertel ik dat ik zo’n last van mijn onderrug blijf houden op de fiets. Francesco doet een stap naar achteren en fluistert “Il telaio dovrebbe essere in formato grande”. Mijn voornemen om in mijn wedstrijd een rol van betekenis te spelen was meteen om zeep. Ik nam de woorden van Francesco toch serieus – want wie ben ik om te twijfelen aan zo’n groot kampioen – en nam deze mee naar huis.

En nu ben ik in het bezit gekomen van een Pinarello van Sky, de fiets van Danny Pate. Naar veel  Googlen bleek hij de maten te hebben die Francesco mij meegaf. Na eenmaal op deze Pinarello gereden te hebben, begreep ik de woorden van Francesco nog beter. Volgend jaar zoek ik hem op en laat ik mijn aanwinst zien.”

Specificaties
 • Pinarello Dogma 60.1 origineel Sky
 • Opgebouwd met Ultegra di2 (de Campa fans haken nu af, maar het schakelt zo fijn).
 • Selle Italia slr zadel
 • Zadelpen origineel Sky
 • Stuur carbon Pro stealth
 • Speedplay pedalen
Meer informatie


2 reacties op “De Pinarello van Theo

 1. Ben ook dik tevreden over deze pinarello rijd als een trein,meer een tgv ,als ik Francesco volgend jaar zie ontloop ik hem anders moet ik weer een andere nemen misschien .
  Hoewel mijn ,net aangeschafte,bottecchia sp9 ,erg lekker rijdt ook.
  Super strak en echt criterium frame.
  Foto’s volgen hierover

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *