De Pogliaghi van Piet

IR presenteert de Pogliaghi van Piet ‘Pinarello’ Beerens. Een frame uit de jaren tachtig, afgemonteerd met Campagnolo C Record groep.

Pogliaghi van Piet Beerens @ Italiaanse Racefietsen

“Deze Pogliaghi werd gebouwd door Basso, onder licensie van Pogliaghi. Begin jaren tachtig nam Basso het stokje over van Pogliaghi en ging men frames bouwen onder licensie. De frames bleven grotendeels hetzelfde, alleen mocht Basso het PSM stempel, Pogliaghi Sante Milano, niet meer gebruiken.

Het framenummer werd inmidels al in de onderste balhoofdlug geslagen en het PSM stempel in de bovenste balhoofdlug. Dit frame heeft alleen nog het framenummer in de onderste lug: nr. 13202. Het PSM stempel ontbreekt dus. Bijzonderheid bij dit frame is, zoals ook bij de laatste echte Pogliaghi’s,  het gebruik van de door de chief framebouwer van Sante Pogliaghi, Emiliano Freschi ontworpen zadelpenlug. Later heeft Basso deze lug ook nog gebruikt voor de frames onder eigen naam. Ook bezit Basso nog steeds de licentie om Pogliaghi frames te bouwen.

Ik heb het frame afgemonteerd met een groep uit dezelfde periode dat het frame gebouwd is, namelijk een Campagnolo C Record groep 1e generatie uit 1986. Dit gecombineerd met een stel wielen met Campagnolo C Record hoogflens 28 gats naven. Deze NOS navenset heb ik nog geschonken gekregen van Jantje Willems, 14 dagen voordat hij ons helaas verlaten heeft.”

Meer informatie


7 reacties op “De Pogliaghi van Piet

  1. Hallo Vincent,ik zie niet wat jij bedoeld,er is maar een goede manier om een binnenblad te monteren,nl zodanig dat de bladboutjes aan de binnenzijde in het blad verzinken,daarvoor zitten in het blad uitsparingen.
    groetjes Piet

  2. Het frame is te koop op marktplaats en op deze site.Ik heb teveel op zolder staan en dan moeten de jongste het eerste plaats maken.

  3. iets te late reactie Piet, maar ik zie dat de campagnolo panto aan de binnenkant van het blad staat, en niet aan de buitenkant zoals gebruikelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *