Denkend aan Spanje

Denkend aan Spanje zie ik breede koolzwarte wegen door oneindig laagland gaan en in de geweldige ruimte verzonken glanzend witte dorpjes, torens, kastelen, olijfbomen en rivieren in een grootsch verband. Denkend aan Spanje zie ik traag voortkabbelende renners als mieren in eindeloos lijkende zandwoestijnen. Denkend aan Spanje zie ik dapper dorstende renners, die als beloning net voor rustdag en tijdrit eindelijk wat regen over hun bezwete ruggen krijgen.

Denkend aan Spanje zie ik Robert Gesink, onze dappere krijger die zich vastklampt aan de besten, niet verzaakt, en dat net na een hartoperatie! Een hartoperatie, u leest het goed, onder het mes met uw wellicht meest vitale onderdeel. Tussen de linkerboezem en de hartkamer zat een verstopping. En die moest uit de weg geruimd. Artsen in Enschede klaarden de klus en na een week – ook dat leest u goed – zat hij weer op de fiets. Robert is mijn held, mijn onversaagde supersporter die van geen wijken weet en ook wel aan zijn toekomst denkt.

Denkend aan Spanje zie ik Contador die geen last van zijn breuk (?) lijkt te hebben, een strijdbare Valverde, een geniepig sluipende Froome, Aru bij de les en Quintana OHMDIDS (op het moment dat ik dit schrijf) in het rood. Denkend aan Spanje zie ik tot nu toe een leuke en spannende ronde, maar ik denk eerlijk gezegd ook aan een glas ijskoude sangria.

Behalve onze Robert zie ik in de Vuelta niet veel van onze vaderlandse coureurs. Laurens heeft z’n ups en downs waardoor hij al ver achterstaat in de klassementen. Poels draait mee maar meer ook niet en relevatie Kelderman staat net iets te ver voor de bloemen en de kussen. Het kan zijn dat veel coureurs in hun achterhoofd al bezig zijn met het WK in weer Spanje. En awel, weer denkend aan Spanje, zie ik bij onze landgenoten, doordat ze totnutoe zo goed hebben gereden, acht favorieten. Waarom zouden Tom Jelte, Moreno, Theo, Lars, Pieter, Bouke, Niki of toch nog onze Robert er eens niet van tussen kunnen gaan met de trui met de mooi gekleurde banen? Nou dan!

Het gonst intussen heerlijk – net zoals in de belachelijke voetbalwereld – van de transfer-geruchten. Ik zal u die besparen, maar het peloton gaat behoorlijk op de schop. Vooral als we bedenken dat de Kazachse tenge’s (de wat?) behoorlijk zullen gaan meespelen en ook de heer Tinkov zijn roebels wil laten rollen.

En weer denkend aan Spanje zie ik uiteindelijk de kleine Quintana gewoon winnaar worden.

Quintana @ Italiaanse Racefietsen
(Foto: Velonews.com)3 reacties op “Denkend aan Spanje

  1. Nee Guido, dit is een zeer oubollige afkorting, uit de journalistiek . Beetje journaille snobisme.
    Betekend, . Op, Het, Moment, Dat, Ik, Dit, Schrijf….
    Tis maar dat je het weet…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *