Mooi oud beeldmateriaal

IR lezer ‘Odyseus3′ stuurt zo nu en dan fraai historisch beeldmateriaal aan IR door. Dit keer een afbeelding van Bartali op zijn Legnano, uit 1948.

Bartali 1948 @ Italiaanse Racefietsen

 

Het is een hobby van ‘Odyseus3′ (echte naam bekend bij de redactie) om oude wielertijdschriften en sportkranten op rommelmarkten op de kop te tikken. Hij scant deze vervolgens in op hoge resolutie en maakt de digitale bestanden toegankelijk voor het publiek op zijn website www.cyclingpassions.eu. Daar vind je ondertussen een ware schat aan dit soort materiaal.

Fausto Coppi in 1960

Naast de scans van But et CLUB uit 1948 – waar je hierboven de cover van ziet – is er een tijdje geleden ook een fraaie Miroir Sport special over Fausto Coppi aan toegevoegd, uit januari 1960, naar aanleiding van zijn plotselinge overlijden:

Coppi 1960 @ Italiaanse Racefietsen

Eerder besteedde ik op IR al aandacht aan scans van Coppi in een Tourspecial van 1952 uit Le Miroir des Sports en uit dezelfde publicatie scans van Bartali uit de Tour van 1938. Fraai lees- en kijkvoer voor de echte liefhebber!

Meer informatie

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *