De Colnago van Lex

IR presenteert de Colnago van Lex Stolk. Het gaat om een Extreme Power frame uit de ploeg Milram, met Shimano afgemonteerd.

Colnago van Lex Stolk @ Italiaanse Racefietsen

 

“Ziehier het voormalige Colnago Extreme Power Milram frame van Marco Velo uit 2007. Aangezien hij exact even lang is ik kon ik de verleiding niet weerstaan toen ik dit Italiaanse vak- en lakwerk tegenkwam. Lang nagedacht over de opbouw en uiteindelijk voor Shimano gekozen omdat Milram met dat spul reed en het er bovendien twee keer prominent opstaat. Campa erop schroeven lijkt dan nergens naar.

Buiten de groep wel veel Italiaanse spullen: Fulcrum Racing 1, Deda, Selle Italia, Veloflex. De zilvergrijze accenten vond ik wel goed kleuren met het grijs van de Ultegra 11 speed groep en het geeft een tikkie retro gevoel. Rijdt lekker stabiel en voelt zeker met de Deda Pista stuurpen lekker laag en racy zonder oncomfortabel te worden. Een moderne klassieker denk ik zo.”

Meer informatie


2 reacties op “De Colnago van Lex

  1. Pracht frame Lex,

    Ik kan de groep keuze omwille van uw argument ook perfect begrijpen, al had ik een vorige generatie gekozen (de eerste met weggewerkte kabels) omdat deze net iets beter te rijmen valt met de periode van het frame. maar dat is persoonlijk.

  2. Dag Vincent,

    Even snel mijn reden om voor 11 speed Shimano te kiezen en niet voor de historisch correctere voorloper; nu kan ik ook mijn Campa 11 speed achterwiel steken. Die compatibiliteit vind ik een fraaie bijkomstigheid die de praktische doorslag gaf. Ciao, Lex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *