De Ciöcc van Sikko

IR presenteert de Ciöcc van Sikko. Hij rijdt een Shimano afgemonteerde Devilry uit 2013 met Reynolds wielen.

De Ciöcc van Sikko @ Italiaanse Racefietsen

 

Mijn vader heeft in het verleden een jaar of acht op een Ciöcc gereden. Omdat ik zelf in die periode mijn De Rosa Dual inruilde voor een Isaac Impulse is mijn vader ook over gestapt op een Isaac. Zelf heb ik een kleine 5 jaar op de Isaac Impulse gereden, met veel plezier, totdat het karretje tijdens de terugreis van de vakantie uit Italië werd gestolen. De fiets is met drager en al van de trekhaak gehaald. Alles stond goed op slot maar toch hebben ze het slot van de drager kunnen forceren. En daar sta je dan…

Gelukkig nog een oer Hollandse Empalla crosser in de schuur. Zo kon er toch nog gereden worden. Eén voordeel van de diefstal van je fiets, je mag weer wat nieuws uitzoeken. Ik wilde geen Isaac meer, maar iets exclusiefs. Toch maar eens op internet kijken of Ciöcc nog iets moois in het programma heeft. Keurig van Bici Sportivo een mooie folder thuis ontvangen. Ik was meteen verkocht toen de Devilry voorbij kwam. Een proefrit gemaakt en dit frame moest het gaan worden.

Bij Ciöcc heb je de mogelijkheid het frame op maat te laten maken. Het frame is een tube to tube en geen monocoque. Mijn Ciöcc Devilry frame heeft exact dezelfde maten als mijn Isaac Impulse en is voorzien van een intergrated seatpost. Het frame heb ik voorzien van een FSA stem en stuur, een Prologo nago evo zadel en Reynolds Assault wielen. Ik heb de overstap naar Campagnolo niet durven maken en gekozen voor Shimano Dura Ace 10 speed.

Het is een combinatie van een comfortabele strakke fiets die iets minder strak is dan de Isaac Impulse. Hij staat nu overal op slot en gaat binnenkort in de verzekering. Vooralsnog is de fiets in de shape die ik me voorstelde.

  • Ciöcc Devilry
  • Bouwjaar 2013
  • In bezit sinds december 2013
  • Opgebouwd in januari en februari 2014
  • Fiets 100% gereed op 11 april 2014
  • Shimano Dura Ace 10speed
  • Reynolds Assault wielen
  • FSA stem en stuur
  • Prologo zadel
Meer informatie

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *