De Wilier van Hans

IR presenteert de Wilier van Hans Verstegen. Hij rijdt na een Imperiale wederom op een fiets van dit merk, maar nu een Zero.9.

Wilier van Hans Verstegen | Zero.9 @ Italiaanse Racefietsen

Mijn vorige Wilier was een Imperiale. Mooi frame en erg comfortabel. Maar de Imperiale had een serieus bochtenprobleem. Daar ging hij zwabberend doorheen. De reden hiervoor heb ik nooit kunnen achterhalen, voorlopig houd ik het op de erg slanke (niet stijve) bovenbuis.

Daarom deze winter op zoek gegaan naar een nieuwe Wilier. De Cento Uno heeft een vaste zadelpen en viel daarom af. in mijn prijsklasse bleef de Zero.9 over. Die is stijf, gedraagt zich in bochten en is comfortabel genoeg om een dag lang op te fietsen. Is dit de mooiste Wilier? Ik geloof het niet. Maar hij is wel heel goed!

Er zijn een paar dingen over mijn Zero te zeggen:

  • Het originele Shimano crankstel is vervangen voor een FSA. Is mooier, maar sindsdien loopt de ketting er af en toe af :-)
  • Het merkloos carbon stuur komt uit China: beeldschoon en goedkoop. Het laatste rolletje rode Fizik Dual tape dat in Nederland te krijgen is, zit eromheen gewikkeld.
  • Het zadel is er één van Specialized. Het is moeilijk om te bepalen welk zadel goed bij je past, maar dit zadel kreeg veel goede kritieken.
  • Basaal en toch belangrijk: de bel. Deze maakt enorm veel herrie. En hij zit m.i. op de beste plek.
Meer informatie

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *