De Wilier van Etienne

IR presenteert de Wilier van Etienne Berbers. Het gaat om een 2014 Wilier Cento1 SR met Campagnolo afmontage.

Wilier van Etienne Berbers | Cento1 SR @ Italiaanse Racefietsen

Italiaanse fietsen… in één woord samengevat: emotie. Hoe ik dat ervaren heb? Als volgt: in oktober 2013 kreeg ik van mijn fietsenmaker een afbeelding (via Twitter) van een Wilier Cento1 Air. Resultaat: ik was verkocht. Niet veel later heb ik deze fiets gekocht. Echter: in december zag ik een Wilier Cento1 SR met Campagnolo afmontage. Ik was nog meer verkocht dat met de Cento1 Air.

Ik bleef mezelf maar ontnuchterend verklaren dat ik maar eerst op de Cento1 Air moest blijven fietsen. In de maand december meegedaan aan de festive500 (500 km in 6 dagen), echter mijn gedachten bleven uitgaan naar die ander. Totdat ik in februari van dit jaar het verlossende mailtje van mijn fietsenmaker kreeg dat hij de fiets 1 op 1 wilde inruilen. Aldus geschiedde. Als een kind zo blij. Kortom emoties over en weer.

Fietst de Cento1 SR nu echt anders dan de Air? Niet heel erg veel. Het enige grote verschil is de emotie. Het gevoel dat je op een fiets zit die voor je gemaakt lijkt te zijn. De SR is stijver, iets nerveuzer maar gehoorzaamt bij iedere slag terwijl de Air meer de neiging heeft op rechtuit te willen gaan. En dan het liefst hard en met zo min mogelijk bochten. 

Waarom een Wilier? Het is Italiaans, heeft een geweldige historie en is minder massaal dan Pinarello en Colnago (beide overigens topmerken). Wellicht voor de toekomst nog andere pedalen (look), andere remmen (Zero Gravity) en een setje andere wielen (Zipp 404 of Lightweight).

  • Wilier Cento1 Air maat L (56cm) model 2014
  • Campagnolo Record 11 speed (Superrecord remmen)
  • Zipp C60 (carbon) en C30 (alu) wielen
  • Zipp SL Stuurpen 130mm
  • Zipp Vuka Sprint 440mm
  • Zipp Carbon Bidonhouders
  • Zipp Carbon spacer en topcap
  • Shimano Dura Ace 9000 pedalen
  • San Marco Aspide Carbon Zadel
Meer informatie

 1 Reactie op “De Wilier van Etienne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *