De Chesini van Rob

IR presenteert de Chesini van Rob van Leusden. Zijn laatste project betreft een Precision uit 1983, afgemonteerd met Campagnolo.

Chesini van Rob van Leusden @ Italiaanse Racefietsen

“Ik kocht dit frame in 2012 in Zwitserland. Was geheel nieuw. De verrassing kwam bij de bezorging van het frame, er kwam nog een behoorlijk bedrag aan invoerkosten bij. Had ik natuurlijk geen rekening mee gehouden, maar ja, ook dat overleven we wel.

Daarna nog een stuk of vier Chesini’s opgekocht en daarvan de onderdelen afgehaald die ik voor mijn fiets wilde gebruiken. Dat ging dan om de onderdelen waarin een gravering stond.  Zelfs het balhoofd, zadelboutje en naafbloccages zijn van Chesini. Hoe ver wil een mens gaan…

Van een paar goede vrienden nog een paar mooie remgrepen en een achterderailleur te pakken gekregen. De achterderailleur is een C-Record, 1ste generatie en hoort er eigenlijk niet op. Maar ik vind ‘m wel erg mooi.

Mijn goede vriend met zijn professionele polijsterij heeft alle onderdelen hoogglans gepolijst. Vind ik net wat mooier met de chromen vorken dan de geanodiseerde onderdelen. Maar ja, over smaak valt niet te twisten natuurlijk.

Heb vorig jaar een ritje gemaakt met een groep van 70 stalen fietsen. Na vijf minuten kreeg de fiets zijn eerste doop, dwars door een bos met modderpaden. Ook dat is weer helemaal goed gekomen. Fiets rijdt perfect.”

Meer informatie


3 reacties op “De Chesini van Rob

 1. Piet Schafthuizen

  Zeldzaam mooi Rob, je opbouw is wel doordacht gedaan.

  Leuk dat de fiets niet overdreven overkomt bij mij.

  Echt een fiets die over 10 jaar nog interessant is.

  Klasse !!!!!!

  Groet,
  Piet Schafthuizen

 2. pietjepinarello

  Prachtige fiets Rob,ondanks de Campymix toch een mooi geheel de complete fiets,al dat gegraveerde spul,daar kan ik echt van genieten,gewoon een plaatje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *