De Pogliaghi van Luc

IR presenteert de Pogliaghi van Luc Pricken uit Urmond, een fiets uit de jaren ’70 die na een opknapbeurt een mooi tweede leven heeft gekregen.

Pogliaghi van Luc Pricken @ Italiaanse Racefietsen

“Ik heb deze Pogliaghi in een stalletje bij mijn schoonouders gevonden. Uiteraard heb ik deze fiets van begin jaren 70 ( verder niet’s bekend ) waar ik nog wel nog een framenummer op kon terugvinden een beetje opgeknapt. Na voorzichtig stralen de originele kleur opgevraagd en opgespoten ( niet slecht gelukt). 

Er zit een Campagnolo Nuovo Record voor- en achterderailleur op, ook de remmen zijn van Campagnolo evenals de gehele aandrijflijn. Wel heb ik natuurlijk nieuwe bandjes gemonteerd en het San Marco Rolls zadel eens goed opgepoetst. Helaas is deze kapot: een scheurtje in het leer. Ik wil deze dan ook gaan vervangen door een Brooks zadel. Tevens ook stuurlint, toeclips en riempjes gaan monteren van dit merk.

Zoals je ziet een klein project, maar het fietsje is heerlijk op de weg. Ik gebruik hem namelijk voor woonwerk verkeer. Heerlijk.”

Meer informatie


2 reacties op “De Pogliaghi van Luc

  1. Hallo Luc,prachtige fiets en in originele staat zo makkelijk vind je ze niet meer.,ik heb zelf ook een in dezelfde kleur,framenr 9102,de oude koersfiets van Jan Harings uit Sibbe,maar om zo’n fiets te gebruiken als werkfiets vind ik toch riskant,ik zou hem maar niet uit het oog laten,hij zou wel eens pootjes kunnen krijgen.Mocht je nog onderdelen nodig hebben,bel gerust even op 06 1496 2546,je mag ook langs komen in Sittard
    Groetjes Piet Beerens

  2. pietjepinarello

    Hallo Luc,campy voorderr,kijk eens op Marktplaats nr 767496253 of 774291694

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *