De Bianchi van Arjen

IR presenteert de Bianchi van Arjen Veenstra. Arjen rijdt een Impulso uit 2014, afgemonteerd met Campagnolo Veloce.

Bianchi van Arjen Veenstra @ Italiaanse Racefietsen

“Ik kom uit een klein grensdorpje, wat nog net aan de Groningse kant van de grens tussen Friesland en Groningen ligt. Ik ben geboren in 1988 en ben sinds mijn eigen heugenis al groot wielerfan. Echter begon het zelf wielrennen voor mij pas 6 jaar geleden.

Van een Italiaan en Campagnolo had ik nog nooit gehoord en mijn eerste fiets werd dan ook een Sensa Umbria (wel een Italiaanse naam in ieder geval!) met Shimano 105. Echter, hoe meer ik me ging verdiepen in racefietsen, de wielercultuur en de geschiedenis, hoe verliefder ik werd op de Campagnolo afgemonteerde Italiaanse framepjes.

Omdat ik helaas maar een arme student ben, heb ik even moeten sparen, maar het resultaat mag er wezen. Eind 2013 kocht ik een nieuwe Bianchi Impulso, het 2014 model, natuurlijk Campagnolo (type Veloce) afgemonteerd. Ik vind de geschiedenis en de looks achter de Italiaanse merken zo veel boeiender en mooier dan pak ‘m beet een Cube of Specialized fiets. Tot nu toe bevalt de fiets supergoed, echter de meeste kilometers zullen natuurlijk nog gemaakt moeten worden in het voorjaar en de zomer.

Ondanks dat ik super trots ben op mijn nieuwe Bianchi, heb ik nog 1 grotere passie. Namelijk: oudere, stalen Italiaanse racefietsen! Momenteel ben ik bijna elk vrij uurtje bezig om oude stalen rossen op te knappen en met de winst die ik hier op maak, wil ik straks een mooie oud Italiaans frame opknappen, wat ik met een mooie tijdscorrecte Campagnolo groep wil afmonteren.

Nogmaals, ik ben een student dus heb wederom wat tijd nodig om het te financieren, maar het is allemaal voor een goed doel. (PS: de plastic beschermplaat achter de cassette en het pomphoudertje zijn inmiddels verwijderd!)”

Meer informatie


3 reacties op “De Bianchi van Arjen

  1. Mooie kar ! kan me helemaal vinden in je betoog…Italiaans straalt zoveel meer passie uit dan de rest, helemaal een Bianchi en uiteraard in “celeste” de enige juiste kleur voor een Bianchi vind ik…en niks anders dan afgemonteerd met Campagnolo, zoals het hoort ! Ik rijd zelf ook Bianchi.. 2 stuks..waaronder een “stalen ros” uit 1996 en een aluminium Via Nirone uit 2008..allebei Celeste groen, overige details in het zwart net zoals jou fiets..veel plezierige km toegewenst !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *