Nieuwe Sidi’s voor Rui Costa

Rui Costa mag dan niet meer op een Italiaan rijden (Pinarello, vorig jaar bij Movistar) maar zijn fietsschoenen zijn door zijn overstap naar Merida wél Italiaans. Als wereldkampioen kreeg hij bij Sidi natuurlijk een eigen model mét regenboogstrepen.

Nieuwe Sidi's voor Rui Costa @ Italiaanse Racefietsen

Nieuwe Sidi's voor Rui Costa @ Italiaanse Racefietsen

Bij Sidi ontfermde meester fietsschoenenmaker Dino Signori zich over de raceschoenen van Costa. Hij maakte speciaal voor hem een customized paar WK schoenen. Als basis daarvoor gebruikte hij een witte Wire schoen en bracht daar een blauwe schoenpunt met blauwe middenstreep op aan. Met aan beide zijden van de schoenen de regenboogkleuren is dat een duidelijke verwijzing van Costa’s behaalde wereldtitel.

Airconditioning ingebouwd

De Sidi Wire is op de nieuwste Vent carbon zool van Sidi gebouwd. Met vooraan een opening om de luchtstroom binnen te laten die dan halverwege de zool weer terug uitvloeit voor optimale ventilatie. Deze zogenaamde air-vent opening kan naar wens geopend of gesloten worden.

Tecno-3 sluiting

Om de schoen goed rond de voet te laten aansluiten werd er van twee aparte Tecno-3 sluitsystemen gebruik gemaakt. Eén waarbij door middel van een draai aan de micro afstelbare knop de voorvoet omsnoert wordt en een tweede die meer het hogere gedeelte van de schoen vastzet.

Lichtgewicht

Om de pasvorm van de Wire nog meer te optimaliseren is deze racefietsschoen ook van een verstelbare hielcup voorzien. Met een gewicht van 640 gram zullen Rui Costa en zijn Lampre – Merida ploegmaats Pozzato, Cunego en Ulissi zeer licht geschoeid het nieuwe seizoen kunnen aanvatten.

Lampre-Merida Wire Limited edition

Zie jij deze schoenen ook wel zitten dan is er goed nieuws: onlangs is de nieuwe Lampre – Merida Wire Limited edition raceschoen op de markt gekomen. Ze worden geleverd in een speciale verpakking inclusief limited shoecovers, luxe draagtas en Lampre teampostkaart. Adviesverkoopprijs 395 euro.

Meer informatie


2 reacties op “Nieuwe Sidi’s voor Rui Costa

  1. Mooie schoenen, zoals alle Sidi schoenen.
    Ben sinds kort ook in het bezit van een paar Sidi’s: de Genius 5 Fit; ze zitten als pantoffels aan je voeten. Blijkbaar besteden ze veel aandacht aan pasvorm en draagcomfort.
    Mijn oude schoenen (Specialized) zijn verwezen naar de reservebank, ondanks dat er ik ook tevreden mee was.

  2. Heel mooie schoenen die met de roze top en groen langs de zijdkant waar zijn deze verkrijgbaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *