De Pinarello van Mathieu Jame

IR presenteert de Pinarello van Mathieu Jame. Het gaat om een Campagnolo afgemonteerde Treviso in fraaie lichtblauw metallic kleur.

Pinarello van Mathieu Jame @ Italiaanse Racefietsen

“Via de aankoop van een retroframe bij een kennis op de beurs in het Gentse Kuipke heb ik mijn collectie retrofietsen aangevuld. Mijn vereisten voor de aankoop zijn een frame in een voor mij passende maat en in de oorspronkelijke laklaag. Typisch voor Pinarello heb ik natuurlijk de decals moeten vernieuwen. Pinarello Treviso (frame met nr 682) in maat 58 uit de periode 1978 of 1979, afgemonteerd met Campagnolo Nuovo Record.

Bedoeling is de maidentrip te doen tijdens de eerstvolgende retrotoertocht aan de Paalse Plas in Paal-Beringen en vervolgens de Retroronde van Vlaanderen en de Savoureuse in Ciney. Natuurlijk is er nog de zoektocht achter een bijpassende wielertrui en mogelijk volgen nog enkele retrokoersen in het Antwerpse.

Ik heb een viertal retrokoersen gedaan met de Gios Super Record (van 1982 volgens Aldo Gios). Met de Eddy Merckx De Rosa van 1978 heb ik de Retroronde 100km en La Savoureuse 90 km gedaan.”

Meer informatie


2 reacties op “De Pinarello van Mathieu Jame

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *