Nieuwe Alfa Romeo racefiets

Ik had er in 2009 al een keer over geschreven. De Alfa Romeo racefiets. Er is nu een nieuw model, de 4C IFD.

Alfa Romeo racefiets @ Italiaanse Racefietsen

Ze hadden bij de Italiaanse autofabrikant al de 8c Competizione en nu komt daar de 4C IFD bij ter ere van de nieuwe Roadster met dezelfde naam (en twee wielen meer).

Het bijzondere frame – gebouwd door het Italiaanse Compagnia Ducale – zou zijn design gekregen hebbendoor een gestyleerde ‘4’ en ‘C’ te combineren. Een beetje fantasie moet je daar wel bij hebben om dit te zien. Het carbon frame met C-profiel heeft daarnaast dezelfde vorm als de carbon rails die in zijn grote broer zit verwerkt. Het kader is gebouwd met HM40 T700 buizen, versterkt met staal.

De fiets is leverbaar met Metron TT-style shifters van Vision en TT stuur maar zal ook met reguliere stuurbocht en Campa schakeling (Veloce tot Record groepen) te krijgen zijn. Er is ook een single speed uitvoering. Het Amerikaanse prijskaartje bedraagt tussen de $4.700 en $12.000 afhankelijk van de gekozen uitvoering.

Meer informatie
Pin It


4 reacties op “Nieuwe Alfa Romeo racefiets

  1. In die eerdere modellen kon ik nog wel inkomen. Maar mamma mia, dit is niet bellissima. Aan die prijsrange te zien kan je hem denk ik het beste zelf afmonteren, als je hem überhaupt zou aanschaffen.

  2. Al die auto merken die een fiets met emotie moeten maken , en daardoor de plank finaal mis slaan, is er nu ook een fiets merk die een auto maakt .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *