De Pinarello van Piet Beerens

IR presenteert de Pinarello van Piet Beerens, dit keer een fraaie lichtgele Prestige uit 1981, uiteraard weer afgemonteerd met Campagnolo.

Pinarello van Piet Beerens @ Italiaanse Racefietsen

“Dit is mijn Pinarello prestige uit 1981, Columbus KL buis, met een bijzondere montage van de voorderailleur. Tevens zijn voor het eerst bij Pinarello bij een frame alle kabels binnendoor de buizen gemonteerd. Het frame heb ik via Ebay uit Berlijn verkregen.Voor het lakwerk en transfers tekende uiteraard weer unlimitTEDcolors in Venhorst.

Op de plaats waar normaal gesproken zich een nok voor de bevestiging van de voorderailleur, of de klemband van de voorderailleur bevindt, ziet men bij dit frame drie gaatjes. Twee met schroefdraad en één voor de doorvoering van de derailleurkabel. Men moet de derrailleur eerst gedeeltelijk demonteren anders kan men de twee boutjes niet monteren. Daarna kan men de derrailleur weer in elkaar zetten op het frame.

Bij latere types Treviso van heeft men deze constructie niet meer toegepast, maar gewoon één gaatje gebruikt voor de doorvoering van de derailleurkabel in combinatie met een derailleurklemband of een vaste nok op het frame voor braze on.” 

Meer informatie


3 reacties op “De Pinarello van Piet Beerens

  1. toppertje,

    Voor mij de eerste keer dat ik de kabeldoorvoer op deze manier verwerkt zie. je zou het frame jonger schatten. prachtige kleur overigens. Was dit de originele kleur?

  2. Het frame staat in de serie van Bulgiers in de catalogus van Pinarello 1981 in ongeveer dezelfde kleur,parelmoer lichtgeel.
    Ik heb de foto;s in twee partijttjes naar Guido gestuurd,ik denk dat een partij naast de postbus is gevallen

    Groetjes Piet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *