De Pinarello van Piet Beerens

IR presenteert de Pinarello van Piet Beerens, dit keer een fraaie lichtgele Prestige uit 1981, uiteraard weer afgemonteerd met Campagnolo.

Pinarello van Piet Beerens @ Italiaanse Racefietsen

“Dit is mijn Pinarello prestige uit 1981, Columbus KL buis, met een bijzondere montage van de voorderailleur. Tevens zijn voor het eerst bij Pinarello bij een frame alle kabels binnendoor de buizen gemonteerd. Het frame heb ik via Ebay uit Berlijn verkregen.Voor het lakwerk en transfers tekende uiteraard weer unlimitTEDcolors in Venhorst.

Op de plaats waar normaal gesproken zich een nok voor de bevestiging van de voorderailleur, of de klemband van de voorderailleur bevindt, ziet men bij dit frame drie gaatjes. Twee met schroefdraad en één voor de doorvoering van de derailleurkabel. Men moet de derrailleur eerst gedeeltelijk demonteren anders kan men de twee boutjes niet monteren. Daarna kan men de derrailleur weer in elkaar zetten op het frame.

Bij latere types Treviso van heeft men deze constructie niet meer toegepast, maar gewoon één gaatje gebruikt voor de doorvoering van de derailleurkabel in combinatie met een derailleurklemband of een vaste nok op het frame voor braze on.” 

Meer informatie


6 reacties op “De Pinarello van Piet Beerens

 1. toppertje,

  Voor mij de eerste keer dat ik de kabeldoorvoer op deze manier verwerkt zie. je zou het frame jonger schatten. prachtige kleur overigens. Was dit de originele kleur?

 2. Het frame staat in de serie van Bulgiers in de catalogus van Pinarello 1981 in ongeveer dezelfde kleur,parelmoer lichtgeel.
  Ik heb de foto;s in twee partijttjes naar Guido gestuurd,ik denk dat een partij naast de postbus is gevallen

  Groetjes Piet

 3. The first from Pinarello with al cables inside.
  The option rearbrakecable inside toptubi was al time an option you must pay extra,she did it by al the types
  Al the cables inside it frame was from 1982 an option for the top frames,she did most building the type TREVISO SL with this option.You can outsides it frame not see it is an Prestige KL or an Treviso SL,the frame are outsides not differend,you can only see it on the Columbus sticker or you did it weicht.
  You did found no much of this frame’s the most are broken by the two holes by the commanders,wen you are lucky you fuond an small frame.

 4. Interestingly, the two symmetric Pinarello cut-out symbols are missing on the BBshell-chainstays meetingpoints. In this era the expensive models (Prestige, S.R:, and after ’81 Tre Cime) decorated with these.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *