De C4 van Rick Visser

IR presenteert de C4 van Rick Visser. Rick heeft deze klassieke carbon monocoque afgemonteerd met een mix van Campagnolo Athena en Chorus.

C4 van Rick Visser @ Italiaanse Racefietsen

“C4 is ook de maker van de bizarre C4 Joker en de Bianchi C-4 project. Ik vermoed dat ook de Colnago c35 op de site uit dezelfde fabriek komt. De eerste Carbon fietsen in de Giro waren Bianchi’s gemaakt door C4, als ik het goed begrepen heb.

Het frame kocht ik vorig jaar via marktplaats. Een mailwisseling met C4 leerde mij dat dit frame is gebouwd tussen 1987 en 1991. Een echte carbon klassieker dus. De zitbuis loopt krom en het achterwiel raakt het frame net niet. Hierdoor ontstaat een tijdrit-achtige geometrie.

De upgrades die de vorige eigenaar heeft gedaan met de full carbon voorvork, de Mike Burrows zadelpen en het full carbon Dedi Elementi Spectrum stuur heeft mij doen besluiten op zoek te gaan naar een begin jaren 90 Campagnolo groep. Het is een Athena groep geworden, met Chorus monoplanner remmen en Chorus voorderailleur. Omdat de kabels van voor tot achter door het frame lopen, heeft de fiets erg moderne looks.

Kwetsbaar punt van deze fietsen was de verflaag, bij deze fiets heb ik een paar plekjes bij moeten tippen maar het ziet er fantastisch uit. De fiets is natuurlijk niet NOS, maar is nu met pensioen. Op een mooie zondag gaan we nog wel eens lekker naar buiten. Op andere momenten rijd ik op een Concorde Razorblade.”

Meer informatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *