De Bottecchia van Piet Beerens

IR presenteert de Bottecchia van Piet Beerens. Een prachtig, opnieuw gespoten model uit 1967 in helblauw, afgemonteerd met Campagnolo.

Bottecchia van Piet Beerens @ Italiaanse Racefietsen

“Jim Cranen met zijn team bij unlimTEDcolors hebben de klus weer geklaard. Schitterend ,je moet er niet te lang zonder oogbescherming naar kijken, anders kan een bril van
SpecSavers je zelfs niet meer helpen.

Dit prachtige frame, ik denk laat jaren zestig, heb ik via Ebay uit het oostblok verkregen. Chroom en lakwerk waren aan vernieuwing toe. Misschien is het frame ouder, maar op de stickers van het voorbeeld dat wij hadden, stond gedrukt, Champignon del mondo 1966 ,dus houd ik het op 1967.

Bottecchia was een renner die tijdens trainingsritten, zich wel eens te goed deed aan het fruit dat langs de weg groeide. Op een gegeven moment vond men hem met een gat in zijn hoofd langs de weg en bracht men hem naar een ziekenhuis,waar hij twee dagen later overleed aan een schedelbasisfractuur. Niemand weet precies wat er gebeurd is. Jaren later bekende een boer op zijn sterfbed dat Bottecchia aan zijn fruit zat en dat hij hem toen met een steen op zijn hoofd geslagen had.

Ik mis bij deze fiets overigens nog twee kleine schroefjes om het balhoofdplaatje mee te bevestigen, maar die vind ik nog wel.Voor Eroica is deze Bottecchia beslist geen kandidaat, met 151 steek crankstel met een buitenblad met 56 tandjes en een binnenblad met 49 tandjes. Of ik moet wel een heel goede dag hebben. Ik zal Armstrongeen een mailtje sturen.”

Update 14/11/13

 “Heb van een liefhebber een mail gekregen, dat ik niet de juiste voorderailleur gemonteerd had op deze Bottercchia. Hij had gelijk, inmiddels heb ik het gecorrigeerd en de juiste derailleur gemonteerd. Op de laatste twee foto’s kun je deze zien.”

Meer informatie


1 Reactie op “De Bottecchia van Piet Beerens

  1. pietjepinarello

    Ik heb van een liefhebber een mail ontvangen,dat de voorderrailleur niet overeenkomstig het bouwjaar is.Ik ga dit veranderen oa een voorderrailleur met lang pootje monteren en een andere kabelgeleide klem,hierdoor komt er dan een stukje buitenkabel tussen klem en derrailleur.Het is alleen jammer dat ik de campagnoloklem moet vervangen door een van Huret.Ik zal dan een nieuwe foto van het detail insturen
    Mocht iemand een dergelijke Campy klem over hebben,hou ik mij gaarne aanbevolen.
    Paul bedankt voor de tip.
    Bedankt Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *