De Wilier van Robert Jan Fernhout

IR presenteert de Wilier van Robert Jan Fernhout die woont in Thailand. Hij rijdt een gloednieuwe Cento 1 Air afgemonteerd met Campagnolo Record groep.

Wilier van Robert Jan Fernhout @ Italiaanse Racefietsen

“Ik was al een tijdje op zoek naar een Italiaan voor ‘erbij’ (ik rij een 2011 Pinarello FP Quattro) en zag onlangs de Wilier Cento 1 Air op de Wilier website. Mooi Italiaans merk met geschiedenis, en naast de prachtige vormgeving sprak ook met name de blauwe kleur mij aan – klassiek, en weer wat anders dan al dat zwart-rood-wit. Qua rijstijl zou een Wilier Gran Turismo overigens beter bij mij passen, maar ik was gewoon verkocht op de prachtige lijnen van de Cento 1 Air.

Even wat mailtjes uitgedaan naar Wilier dealers hier in Azie – ik woon in Thailand. Het model zou pas in November/December binnenkomen, nog even wachten dus voordat ik ‘m kon bekijken. Terwijl ik aan het werk was op een beurs in Singapore kreeg ik om 4 uur ‘s middags opeens een onverwacht telefoontje van een zaak daar: ze hadden een voormalig showmodel binnen uit Italië, in mijn maat EN in het blauw.

De fiets had lichte sporen van gebruik, maar daar stond een dikke korting tegenover. Ik had weinig tijd: ik had een afspraak die avond en zou de volgende ochtend vroeg terugvliegen. Om kort te gaan: de fiets stond een uur later in mijn hotelkamer. Een van de weinige en misschien zelfs wel de enige Cento 1 Air in Azie op het moment!

Inmiddels een dikke 100 km gedaan en de fiets rijdt als een droom! Ik verwachtte een weinig vergevingsgezinde fiets, wel snel maar niet zo comfortabel, maar dat valt dus enorm mee. De Fulcrum wielen zijn vrij standaard…die vervang ik nog wel eens. Er zit Campagnolo Record op, schakelt wat anders dan Shimano – niet per se beter of slechter, wel wat meer geklik. Het San Marco zadel wat er op zat was vrij hard dus dat heb ik inmiddels vervangen door een Selle Italia.

Al met al een geweldige fiets met prachtige lijnen, in een prachtige kleur! Ik ben helemaal verkocht op Wilier!”

Meer informatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *