De Gios racefietsen van Bas van Klarenbosch

IR presenteert de Gios racefietsen van Bas van Klarenbosch. Hij is in het bezit van een Super Record én een Time Trial fiets.

Gios racefietsen van Bas van Klarenbosch @ Italiaanse Racefietsen

“De eerste is een Gios Super Record, waarschijnlijk van eind jaren ’70. Ik was al een tijd half op zoek naar een oude Gios, vooral door de fantastische kleur, maar eigenlijk had ik er als student het geld niet voor (over).

Op de dag dat mijn vriendin en ik 5 jaar samen waren komt ze met een in kranten ingepakte fiets aan. Stiekem zag ik bij de vork, waar de kranten het frame net niet konden bedekken, het blauw van de lak. Ik durfde het niet te geloven, maar eenmaal uitgepakt stond daar toch echt een supermooie Gios. Geweldige vriendin heb ik, vind je niet?

De fiets was afgemonteerd met Campagnolo Victory, en hoewel dat een hele mooie groep is, vind ik dat op dit frame toch eigenlijk Super Record hoort. In de loop van een jaar heb ik dus een Super Record groep, met zelfs de gegraveerde stuurpen, zadelpen, kettingblad en commandeurs bij elkaar gezocht. Hierbij Cobalto remmen, C-Record naven en Mavic MA40 velgen.

Niet per sé periode-correct, maar ik heb de onderdelen uitgekozen die ik zelf het mooiste vind. Een paar weken voor L’Eroica was ze klaar, en in Toscane heb ik er fantastisch van genoten! Met de Victory groep wil ik trouwens ooit een ander frame opbouwen, liefst een Basso (tja, de naam).

De tweede is een Gios Time Trial, nu een paar maanden mijn bezit. Het bouwjaar is mij niet bekend. Bij toeval kwam ik ‘m tegen op Marktplaats, zeer gunstig geprijsd, en een paar uur later was ik in Badhoevedorp om ‘m op te halen.

De fiets is heel mooi afgemonteerd met Campagnolo Record en een Deda stuur. De wielen op de foto’s had ik al. Ik heb nu al een aantal tijdritten gereden met deze Gios. Het is een fiets die vooral graag hard rechtdoor wil, van bochten moet ‘ie wat minder weten. Echter, het magische blauw onder je kont compenseert dat wel weer!”

Meer informatie


1 Reactie op “De Gios racefietsen van Bas van Klarenbosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *