Gios gezelligheid in Gent

Vandaag bracht ik met mijn vader een bezoek aan Stalen Ros België in het Kuipke in Gent, dat dit jaar in het teken stond van Gios. Het werd een gezellige dag vol Gios blauw.

Stalen Ros België 2013 @ Italiaanse Racefetsen

Naast een armada aan blauwe fietsen – vele, vele tientallen stuks – was de grootste publiekstrekker natuurlijk de aanwezigheid van Aldo Gios en zijn zoon Marco. Leuk om hen eindelijk eens te ontmoeten. Ik heb vooral uitgebreid (in het Engels) kunnen bijkletsen met Marco.

Naast de vele Giossen die op de wielerbaan van Gent extra tot hun recht leken te komen, had de organisatie – die in de vakkundige handen was van André Delagrense en Philippe De Vos – gezorgd voor de nodige achtergrondinformatie over het roemruchte merk, in de vorm van enkele informatiewanden met foto’s en tekst.

Daarnaast waren er op de onderdelenmarkt fraaie Gios gerelateerde hebbedingen te bewonderen, waaronder truien, schoenen, fietsmateriaal, frames en een zeer fraaie originele verzorgingskoffer van Team Brooklyn uit de jaren 70.

Tussen het Gios gebeuren door stonden her en der verspreid over de beursvloer ook nog eens de nodige andere pareltjes van Italiaanse makelij. De foto’s spreken wat dat betreft boekdelen.

Al met al onder het genot van een Belgische pint (of twee) een zeer verdienstelijke dag, met een mooie ambiance. Wel jammer dat ik Roger de Vlaeminck niet even de hand kon schudden aldaar, maar die kon er wegens keelproblemen helaas niet bij zijn. Het was slechts een minieme domper op deze Gios blauwe zondag.

Meer informatie


1 Reactie op “Gios gezelligheid in Gent

  1. Lekker veel foto’s! Dank. Zelf nauwelijks foto’s gemaakt. Ik werd helemaal opgevreten door ieder die even een praatje wilde maken. Zocht ook nog de nodige spullen wat maar deels gelukt is. Vond eigenlijk dat er veel oude meuk lag. Toch weinige Campa uit de gloriperiode.
    Na afloop Gent ingeweest en s’avonds diner met de mannen van de organisatie en de Gios mannen. Lag half twee in bed en heb niet de helft gedaan (gekocht, gesproken, foto’s gemaakt) wat ik had willen doen :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *