De Bianchi van Piet Beerens

IR presenteert de Bianchi van Piet Beerens. Het gaat dit keer om een Campione del Mondo Gimondi uit begin jaren zeventig.

Bianchi van Piet Beerens @ Italiaanse Racefietsen

“Na al het mooi’s wat ik weer in Gaiole (tijdens L’Eroica, red.) gezien heb onder andere tijdens de 75 km rit een bejaarde Italiaan op een Bianchi afgemonteerd met Campagnolo Cambio Corsa, ben ik zelf ook maar weer aan de slag gegaan. Zie hier het resultaat.

Deze Bianchi heeft geen enkele framegravering, doodgewoon omdat dat begin jaren zeventig nog niet gebruikelijk was bij Bianchi. Maar in het frame is wel het oude originele balhoofd gemonteerd. Tevens zijn er geen bidonhouderboutjes gebruikt, maar worden er moertjes op de door Bianchi op het frame gesoldeerde draadeindjes gemonteerd.

Bij de montage van de achterrem is een speciaal nokje gebruikt, omdat bij de normale campy 58 mm achterrem de pootjes te kort zijn en men dus het remblokje niet correct op de velg kon afstellen. Met dit nokje zakt de rem 5 mm en kunnen de remblokjes wel correct gemonteerd worden.

Dit frametype met de sticker champion 74/75 word vaker op Ebay en Marktplaats aangeboden. Meestal zijn het de goedkopere uitvoeringen, uitgevoerd met Gipiemme of Bianchi uitvaleindes. Deze is uitgerust met de mooie lange uitvaleindes van Campagnolo. 

Op de zitbuis, boven de Columbussticker, is het nummer 5F03605 ingeslagen is. Dit is op de foto niet duidelijk te zien. De jaartallen op de sticker zijn natuurlijk 73/74, mede hierdoor heb ik de fiets afgemonteerd met een Campagnolo Nuovo Record groep uit 1975.

De Italiaan met de Bianchi Cambio Corsa maakte bij finish nog een mooie surplass voor de fotografen.”

Meer informatie


1 Reactie op “De Bianchi van Piet Beerens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *