Caam GA 8.2 RR: Italiaan met één been

Als je dacht dat schijfremmen heftig ogen, dan moet je eens kijken naar deze Caam. Die doet er – net als de ‘lefty’ van Cannondale – een vork met één poot bij. Heftig!

Caam @ Italiaanse Racefietsen

Caam maakt pas twee jaar fietsen, maar timmert flink aan de weg. Ze waren dit jaar dan ook te vinden op Expo Bici 2013 met hun fietsen, waaronder naast enkele carbonnen modellen ook de stalen VF 4.5.

Prijzig vorkje

De eyecatcher van dit beest: de vork van de GA 8.2 (gewicht 590 gram), wordt overigens gemaakt door het eveneens Italiaanse Gas Ventinove. En alleen die vork kost je al zo’n 900 euro.

Custom wielen

Ook bijzonder: de carbonnen drinkbushouder maakt integraal deel uit van het frame (dat 1085 gram weegt in maat M). De wielen van Gipiemme zijn speciaal gemaakt voor gebruik met deze vork en zijn dus niet uitwisselbaar met de Lefty vork van Cannondale.

Technisch frame

Verder springen bij deze fiets nog in het oog de fraaie constructie van de schijfremmen en de apart gevormde aero zitbuis die het achterwiel uit de wind moet houden. Al met al een bijzonder innovatief staaltje fietstechniek!

Meer informatie
Pin It


3 reacties op “Caam GA 8.2 RR: Italiaan met één been

  1. Sorry maar 1 vork? Het is al erg genoeg dat Lampre met Merida rijdt en Cannondale de Liquigas groene brigade sponsort. Een Italiaan voldoet aan een aantal kenmerken; Campa afmontage, normale velgremmen, (het liefst) zwarte banden, (mag) roze stuurlint, (Olala) kleurstelling, 1 bidonhouder, geen zadeltas en heeft altijd een historie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *