Test Babici Italo Merino fietsshirt

In de vorige test van Babici fietskleding had ik hem al aangekondigd en hier is ‘ie dan: de review van het Italo Merino fietsshirt van hetzelfde merk.

Test Babici Italo Merino fietsshirt @ Italiaanse Racefietsen

De klasse, het oog voor detail en de kwaliteit van de gebruikte materialen druipen weer van dit shirt af. Sterker nog: het Italo Merino shirt, uitgevoerd in zijdezachte wol, is zó fraai dat ik het niet alleen op de fiets, maar ook als vrijetijdsshirt draag.

Comfortabel

Het Italo Merino shirt – her en der fraai afgezet met Italiaanse tricolore – is ideaal als het buiten net even wat minder warm is, maar nog lekker genoeg om met korte mouw rond te koersen. Ik heb er dan ook de afgelopen maand een aantal keer lekker mee rond gereden terwijl de temperatuur buiten tussen de twintig en vijfentwintig graden lag. Het shirt – officieel voor de winter – is dan niet te warm maar precies comfortabel genoeg. En voor de lezers die al de kriebels krijgen bij het woord ‘wol’ alleen: ik kan jullie gerustellen. Ik heb dit shirt inmiddels meermaals direct op de blote huid aangehad en geen jeuk te bekennen. Dat komt omdat de wol van Merino schaapjes zachter dan zacht is.

Fraaie uitstraling, fraaie details

Heb je dit shirt aan op een rasechte Italiaan dan klopt het plaatje natuurlijk helemaal. Dat het shirt gemaakt wordt in Australië doet daar helemaal niets aan af. Dat komt door de stijlvolle uitstraling en de fraaie details. Zoals het opgenaaide embleem op de rechter mouw met de tekst ‘La Maglia Milanese Da Babici – Progettato in Australia’. Of  de mooie binnenzijde van de boord met Italiaanse driekleur. En aan het lipje van de rits hangt een mooi rubberen Babici logo (op de bovenzijde van het rugpand zit er ook nog eentje gestikt). Zoals gezegd: mooie details.

Voor fietsers

Dat dit een shirt voor fietsers en niet alleen voor fashionista’s is, blijkt wel uit de pasvorm. Die is prima, het shirt sluit mooi aan om het lichaam, dus geen gefladder onderweg. De boord sluit mooi aan op de hals als je de rits sluit. Dankzij de anti-slip strip van rubber die aan de binnenkant van de onderzijde van het shirt is aangebracht, blijft het ook goed op zijn plaats tijdens het fietsen. Spulletjes voor onderweg kun je kwijt in één van de drie achterzakken. Deze zijn voorzien van een elastiek aan de bovenzijde, zodat je niets kwijt raakt onderweg. Handig is ook het vierde zakje met rits, dat waterdicht is uitgevoerd.

Conclusie

Ik herhaal nogmaals de woorden uit de conclusie van de vorige Babici review: dit shirt is voor de veeleisende vrijetijdfietser die op zoek is naar comfort én er goed uit wil zien, zowel op als naast de fiets. Wat dat betreft hebben ze bij Babici aan alles gedacht. Zowel op visueel als kwalitatief gebied. De gebruikte materialen zijn top en uit het oog voor detail blijkt dat ze in Australië heel goed weten wat de wensen zijn van de moderne fietser. De Italiaanse look & feel past natuurlijk helemaal in dat plaatje. De kleding is wellicht wat duurder, maar dat is inherent aan de exclusiviteit en bovenstaande zaken. Je hebt wel wat bijzonders aan.

Plussen en minnen:

+ Exclusief
+ Fraai Italiaans design
+ Hoog draagcomfort
+ Aandacht voor detail
+ Ook als vrijetijdsshirt te dragen
– Niet goedkoop

Meer informatie:
Verkoopadressen:
Verdeler Nederland:

Fidder Consultancy

(Voor de Belgische lezers: aan een verkoopadres in België wordt gewerkt).

 

 

 

 

Pin It


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *